TJ Družstevník Michal nad Žitavou

TJ Družstevník Michal nad Žitavou

Futbalnet

Novinky

Prepisujeme históriu ... :)

Marian Pecho|29. sep 2015 o 02:00

.. toto sme tu ešte nemali, toto sme tu ešte nemali, toto sme tu ešte, toto sme tu ešte nemali ....

Veľká škoda, že niečo také ako futbalnet tu nebolo už o niekoľko desaťročí skôr .... keby bolo, niekoľkými kliknutiami by sme si mohli prezrieť históriu a overiť skutočnosti...

Tri družstvá v rámci našej TJ už novinkou nie sú. Prípravka, žiaci a dospelí fungovali vedľa seba aj v minulej sezóne. Aj keď pravda je, že prípravka v tejto sezóne štartuje pod hlavičkou ŠK Kmeťovo v spoločnom družstve. Rovnako ako žiaci z oboch obcí hrajú v spoločnom družstve pod hlavičkou našej TJ.. Škoda, že možnosť, ktorú ponúka nový Súťažný poriadok SFZ, nevyužili funkcionári oboch klubov aj v kategórii dorastu. 

Z "historického" hľadiska je ale dôležitejšia iná skutočnosť. Všetky tri naše družstvá v doterajšom priebehu zatiaľ ani raz neprehrali a usadili sa na čelných priečkach tabuliek svojich súťaží. A to sme tu ešte určite nemali ... 

Dospelí, napriek komplikovanej letnej príprave, majú na svojom konte po 8 zápasoch 20 bodov za 6 víťazstiev a 2 remízy so skóre 26:9 a v tabuľke sú piebežne na 1.mieste. Už počas najbližšieho víkendu ale nastúpia na ihrisku Lipovej, kde sa nám nezvykne dariť. Chalani ale určite spravia všetko preto, aby túto sériu ešte natiahli.

Ešte o niečo lepšie sú na tom naši žiaci .. aj keď 1.miesto v tabuľke sa ťažko prekonáva :) Žiaci v doterajších 5 zápasoch zatiaľ nestratili ani bod, vo všetkých 5 stretnutiach zvíťazili a so ziskom 15 bodov a skóre 66:5 sú aj oni na čele tabuľky. Počas najbližšieho víkendu nastúpia v 6-bodovom zápase na ihrisku FC Komjatice, ktoré sú s trojbodovou stratou na 2.mieste.

Po "generačnej" výmene v družstve prípravky si aj naši najmenší zatiaľ počínajú úspešne. V doterajších 4 stretnutiach 3x zvíťazili a body stratili až počas posledného víkendu v hodovom zápase za remízu s OFK Hul. Doterajší zisk 10 bodov (a skóre 15:4) ich zatiaľ radí na 2.miesto v priebežnej tabuľke skupiny A s dvojbodovou stratou na ŠK Šurany. 

Držíme všetkým našim družstvám palce aj naďalej, aby nám ešte dlho robili takúto radosť :)