Víťazstvo nášho výberu, deviatka do ďalšej nominácie

Tomáš Gemza|23. sep 2021 o 11:36

Podobne ako vlani, aj tento rok pandémia odsunula tradičné májové medzioblastné turnaje na september a prehupla ich už fakticky do kategórie U13.

Na turnaji prvého stupňa sa každoročne stretávajú výbery oblastných futbalových zväzov, v našom regióne súperia výbery ObFZ Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom, tentokrát ročníku narodenia 2009. Podujatie organizoval ObFZ Zvolen na štadióne MFK Zvolen.


Výber ObFZ Žiar nad Hronom sa stretol na dvoch tréningových zrazoch v Bzenici. Tréneri Ján Matonok a Nikola Milošević zložili nomináciu 18 hráčov z hráčov FK Pohronie (9), MFK Nová Baňa (7) a FK Sitno Banská Štiavnica (2).


Na samotnom turnaji sa tím ObFZ Žiar nad Hronom prezentoval veľmi dobrým výkonom, skvele koučovaný Nikolom Miloševićom a Jánom Matonokom. Aj napriek smolnému zraneniu brankára Belohorca v úvode druhého stretnutia naši chlapci jednoznačne dominovali nad obidvoma súpermi po výsledkoch 5:2 a 4:1.


Dôležitejšie ako výsledky stretnutí však bolo prvé kolo výberu hráčov do výberu SsFZ, ročník narodenia 2009, pod patronátom trénera mládeže SFZ Jána Štrbu. Vybratí chlapci z tohto medzioblastného turnaja sa v utorok 28. septembra 2021 vo Zvolene stretnú s podobným výberom, ktorý vzišiel z turnaja oblastných futbalových zväzov Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Aj z tohto stretnutia vzíde zúžený výber, fakticky výber Banskobystrického kraja a ten si zahrá s rovnako vytvoreným výberom Žilinského kraja. Z tohto finálového stretnutia vzíde záverečný výber SsFZ ročník narodenia 2009, ktorý bude pokračovať v spoločných aktivitách až do kategórie U15. Z nášho družstva boli do spomenutého výberu vybratí tentokrát deviati hráči (šiesti priamo do výberu, traja v pozícii náhradníkov).


Výsledky medzioblastného turnaja 2021:


ObFZ Banská Bystrica - ObFZ Žiar nad Hronom  2 : 5  (1:3)

Góly: Gondáš, Penksa - Lukáč 3, Struhár, Rajnoha


ObFZ Zvolen - ObFZ Banská Bystrica  2 : 2  (0:1)

Góly: Filipovič 2 - Schvarc, Oravec


ObFZ Zvolen - ObFZ Žiar nad Hronom  1 : 4  (0:2)

Góly: Di Capua - Lukáč, Struhár, Repiský, Ďurček

1. ObFZ Žiar nad Hronom

2

2

0

0

9:3

6

2. ObFZ Banská Bystrica

2

0

1

1

4:7

1

3. ObFZ Zvolen

2

0

1

1

3:6

1

ObFZ Žiar nad Hronom U13 (2009) na turnaji reprezentovali:

Radovan Belohorec, Marek Duda, Richard Renčo, Tomáš Slaný, Ronald Repiský, Frederik Ďurček, Mário Rosenberg, Branislav Lukáč, Lukáš Struhár (všetci FK Pohronie), Tomáš Halabuk, Dávid Müller, Miroslav Pavlove, Dávid Rajnoha, Leo Šediansky, Martin Svetík, Filip Valachovič (všetci MFK Nová Baňa), Šimon Psotný, Kristián Kollár (obaja FK Sitno Banská Štiavnica). Tréneri Ján Matonok a Nikola Milošević, asistent Tomáš Gemza.


Počty hráčov jednotlivých FK, navrhnutých do výberu SsFZ U13, ročník narodenia 2009:

Jupie FŠ M. Hamšíka Banská Bystrica: 6

FK Pohronie: 5 + 2 náhradníci (Marek Duda, Frederik Ďurček, Ronald Repiský, Lukáš Struhár, Branislav Lukáč, náhradníci Radovan Belohorec a Mário Rosenberg)

MFK Zvolen: 5

MFK Dukla Banská Bystrica: 3 + 1 náhradník

MFK Nová Baňa: 1 + 1 náhradník (Dávid Rajnoha, náhradník Filip Valachovič)

MFK Strojár Krupina: 1

TJ Slovan Dudince: 1

FK Železiarne Podbrezová: 1 náhradník


Hráčov hodnotili a vyberali: Ernest Peterke, Ján Matonok, Peter Mazúch, Jozef Dolinský, Ján Štrba, Zdenko Urva


ObFZ Žiar nad Hronom ďakuje hráčom a trénerom za reprezentáciu a klubom a rodičom hráčov za spoluprácu pri tvorení výberu a dopravovaní hráčov na zrazy a turnaj.


Text a foto: Tomáš Gemza

Súvisiaci obsah