MONACObet liga

MONACObet liga – Trebišovské jarné zbieranie bodov nemá obdobu

Boris Druga zažíva v Trebišove najlepšiu sezónu v kariére.
Boris Druga zažíva v Trebišove najlepšiu sezónu v kariére. (Zdroj: facebook.com/Slavoj Trebišov)
14. máj 2024 o 09:26
Boris Druga zažíva v Trebišove najlepšiu sezónu v kariére.
Boris Druga zažíva v Trebišove najlepšiu sezónu v kariére. (Zdroj: facebook.com/Slavoj Trebišov)

BRATISLAVA (SFZ) - Asi by sme len veľmi ťažko hľadali kolektív, ktorý má taký nepomer bodov z doma a vonku v prospech súperových ihrísk, ako sa to na jar darí Trebišovu. Hráči Slavoja získali v druhej časti sezóny 14 bodov, no z domáceho trávnika iba jediný. Ostatné sú z ihrísk súperov! Neuveriteľnú bilanciu umocnili Zemplínčania i naposledy v Považskej Bystrici, kde vyhrali 1:0 nad žilinskou rezervou po góle Borisa Drugu v 7. minúte. A práve s 22-ročným novozámockým rodákom sme sa pozhovárali po uplynulom kole nielen o poslednom víťazstve.

Asi vám prišlo vhod, že ste nemuseli hrať na umelej tráve.

„Určite sme boli radi. Na prírodnej tráve sa hrá vždy lepšie. V Žiline už menia umelý trávnik za prírodný, preto sme hrali v Považskej Bystrici.”

Samotné stretnutie bolo naozaj o jednom góle?

„Práve, že nie. Bol to síce ťažký zápas s výborným súperom, ale vytvorili sme si veľmi veľa sľubných šncí. Po prvom polčase sme mohli pokojne viesť 4:0. Nakoniec sme stretnutie aj tak zvládli do víťazného konca, za čo sme veľmi radi. Pocity sú výborné.”

Pochopiteľne, nedá sa obísť nevídaná jarná trebišovská bilancia - vonku 13 bodov, doma 1 bod. Ani si nevieme spomenúť na nejaký podobný prípad z minulosti.

„Je to pravda. Osobne som niečo také ešte nezažil. V Komárne sme raz mali bilanciu, že sme doma neprehrali. Ale toto, čo je na jar v Trebišove, neviem, či ešte niekedy zažijem vo svojej kariére.”

A to mohla byť bilancia ešte vypuklejšia. Veď v Ličartovciach ste prehrali s Prešovom 2:3 v samom závere po dvoch góloch z jedenástok. Naopak, doma ste jediný bod za remízu s Humenným zachraňovali v hodine dvanástej.

„Žiaľ, v Ličartovciach to bolo celé nejaké nešťastné. Boli sme veľmi smutní, lebo sme podali veľmi dobrý výkon a osobne si myslím, že sme boli lepším mužstvom. Čo sa týka jediného domáceho bodu, ten sme zachránili v 88. minúte. Neviem, či doma máme takú smolu, že nevieme prelomiť nepriaznivú bilanciu, no na druhej strane na ihriskách súpera sa nám veľmi darí. Pritom aj doma sme odohrali dobré stretnutia, len nám chýbalo šťastie pri zakončení. Každopádne, chceli by sme už potešiť aj domácich fanúšikov. Verím, že sa tak stane najbližšie proti Pohroniu.”

Na svojom konte máte 6 gólov a rovnaký počet asistencií. Na Zemplíne zažívate výbornú sezónu. Tiež ju tak vnímate?

„Nepochybne. Takú sezónu som ešte nemal. Je to najlepšia v mojej kariére. Som veľmi rád, že sa mi tak darí. Najmä druhá polsezóna mi vyšla výborne. Veľká vďaka patrí celému mužstvu, bez ktorého by som nemal takú výbornú bilanciu. Samozrejme, som vďačný aj za dôveru trénera Desiatnika. Verí mi nielen on, ale i spoluhráči. Dostal som sa do skvelej pohody. Padajú mi góly, prípadne ich pripravujem spoluhráčom. So veľmi rád, že takto môžem pomôcť mužstvu.”

V Trebišove ste na hosťovaní z Komárna do konca sezóny. Už viete, aká bude vaša budúcnosť? Vraciate sa späť do Komárna, či o vás prejavil záujem Trebišov?

„Nebudem ani v jednom z týchto klubov. Do Komárna sa nevraciam, lebo sa mi skončila zmluva, a vyzerá to tak, že neostanem ani v Trebišove. Je záujem aj z iných klubov, no nie je medzi nimi žiaden prvoligový. Uvidíme, čo prinesie najbližšia budúcnosť. O pár týždňov budem múdrejší.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: