Oficiálne (úradné) oznamy

Možné narušenie integrity súťaže preveruje DK SFZ

17. máj 2024 o 12:53

BRATISLAVA (SFZ) - Oficiálny oznam Slovenského futbalového zväzu

Disciplinárna komisia SFZ začala na základe podnetu Oddelenia integrity SFZ disciplinárne konanie pre podozrenie z narušenia integrity futbalu v stretnutí druhej najvyššej ligovej súťaže mužov. Podnet súvisí s potenciálnym narušením integrity futbalu v zápase MFK Dolný Kubín - 1. FC Tatran Prešov s výsledkom 0:3, hraným 28.10.2023. 

Z doposiaľ známych informácií existuje vysoká miera podozrenia, že zápas bol zneužitý na manipuláciu zo stávkových dôvodov a zároveň bolo zistené porušenie pravidiel o stávkovaní členmi SFZ. „Konkrétnejšie predložené podklady a dôkazy smerujú k podozreniu na manipuláciu počtu gólov v zápase a polčase“ doplnil manažér integrity Jakub Čavoj, ktorý predložil podnet na začatie disciplinárneho konania.

Disciplinárne konanie bolo z uvedených dôvodov začaté voči dvom fyzickým osobám a jednému futbalovému klubu. Konkrétnejšie informácie budú verejnosti poskytnuté ihneď, ako to procesná situácia umožní.

Informácie o uvedených konaniach sú zverejnené v Úradnej správe SFZ č. 43 zo dňa 17.5.2024 v časti Disciplinárna komisia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: