2. liga: Gejza Farkaš: "Fazónu z jesene preniesť na jar"

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)
Peter Cuninka|24. jan 2018 o 22:45

VsFZ/Šéfredaktor: Spišiaci v zápoleniach o druholigové body bez troch opôr

Druholigoví futbalisti Spišskej Novej Vsi si urobili v jesennej časti 2. ligy solídne meno. Svedčí o tom aj postavenie v pelotóne a pravdaže, kolektív by na výsledky z prvej časti aktuálneho ročníka chcel nadviazať aj v jarnej fáze zápolení. Prirodzene, bude to zložité, lebo súťaž je vyrovnaná a každý sa bude chcieť v nastávajúcich bojoch vytiahnuť, hrať ešte lepšie než vlani.

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)

"Aj pre nás je rozhodujúce nadviazať na výborné výkony z jesene a pokračovať v tých výkonoch, ktoré sme predtým predvádzali," nechal sa počuť tréner FK NOVES Gejza Farkaš. Mal na mysli hlavne výbornú sériu, keď jeho zverenci neprehrali v deviatich zápasoch v rade. Nuž, veľa o ambíciách a možnostiach napovie aj zimná príprava. Pri objasňovaní zámerov a plánov bol kormidelník striedmy. Vychádzal aj z toho, že ešte všetko nie je ani zďaleka utrasené, ak máme na mysli tvorbu kádra.

Isté je, že Spišiaci na jar nebudú pravdepodobne rátať minimálne s tromi futbalistami. "Odišiel Kubík aj Kubus. Obaja chlapci zamierili do rakúskeho futbalu. Netreba sa zoširoka zmieňovať o tom, že v tejto krajine vedia kluby vytvoriť iné podmienky pre hráčov, ako dokážeme vytvoriť my. Mimochodom, obaja budú hrať – pokiaľ sa nemýlim – vo štvrtej lige. Okrem nich je na odchode aj legionár z Afriky Bankole Olawale Adekuoroye, ktorý sa zberá do Serede. Ešte to síce nie je na sto percent isté, ale vyzerá to tak, že s jeho službami už nebudeme môcť rátať. Ostatní poctivo trénujú a snažíme sa vzniknuté absencie nahradiť inými záujemcami. Lenže či sa podarí zohnať adekvátnu náhradu, to momentálne nevedno."

Zaujímalo nás, ktorý z odchádzajúcich jednotlivcov bude kolektívu najviac chýbať. Gejza Farkaš pokračoval: "Všetci traja. Kubík aj Kubus dávali dôležité góly, ktoré znamenali bodové zisky. "Banki" – ako sme ho volali – bol zasa cenný a platný hráč v defenzívnej činnosti, kde odvádzal výbornú čiernu robotu v strede poľa. Okrem toho mohol hrať aj ako stopér, kde sa mu darilo v záverečných jesenných dueloch. Preto budeme musieť zháňať namiesto neho iného silného stredového defenzívneho hráča."

Na margo nových tvárí bol kormidelník zdržanlivý s tým, že zámerom je zohnať mladých borcov, ale bude náročné pritiahnuť vhodné a perspektívne typy. "Dosiaľ boli na skúške nejakí adepti z regionálnych súťaží, ale nemyslím si, že by znamenali dajaký výrazný prínos pre tento tím. Preto musíme pokračovať v hľadaní kvalitných futbalistov naďalej. Ozývajú sa stále manažéri a verím, že predsa len počas zimy súpisku doplníme tak, ako si predstavujeme."

Zimná príprava odštartovala dvanásteho januára, mužstvo trénuje popoludní, lebo hráči majú svoje zamestnania. Tréningové jednotky prebiehajú na rôznych miestach tak, aby adepti získali všetky potrebné parametre. "V prípravných zápasoch chceme mať kvalitných sparingpartnerov, dovedna by to malo byť šesť stretnutí," pripomenul tréner Spišiakov Gejza Farkaš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. liga: Gejza Farkaš: "Fazónu z jesene preniesť na jar"