2. liga: Hráči Spišskej Novej Vsi potili krv, tentokrát nie na ihrisku

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)
Peter Cuninka|19. feb 2018 o 10:35

zdroj: fksnv.sk

Darovanie krvi je skutočným "darom života", ktorý zdravý jedinec môže poskytnúť ľuďom chorým a po úrazoch. Je to veľmi prospešný, bezpečný a jednoduchý humánny krok. Kapitán zavelil a išlo sa na vec. Parťáka mu robil spoluhráč z obrany.

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)

Maródka a tiež odchody hráčov zužujú v poslednom období kabínu FK NOVES Spišská Nová Ves. Nič sa nedá robiť, hráči zatnú zuby a makajú ako sa len dá. Nahodia dresy a pustia žilou na transfúznom oddelení. Karol Sedláček a Matej Kunzo ukázali charakter a srdiečko, ktoré bije pre Spišskú Novú Ves.

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)

PREMIÉRA KAPITÁNA

Opora zadných radov, drží mužstvo nad vodou a stáva sa neprehliadnuteľným vzorom pre mladých hráčov. 33-ročný Karol Sedláček už v novoveskom drese čo to zažil, avšak na odber si trúfol prvýkrát. "Nevedel som ako budem reagovať." Deň po odbere už prebiehal u Karola normálne. Najprv pracovné povinnosti, potom futbal. Úspešný odber skontroloval aj jeho zdravotný stav a veľmi si to pochvaľoval. "Odporučil by som to nielen spoluhráčom, ale aj kamarátom. Je to na dobrú vec a hlavne treba pomôcť aj druhým."

Jarná časť už klope na dvere. Tretieho marca v prvom jarnom kole by sme mali privítať na domácom trávniku FK Pohronie. Potom by mali nasledovať ďalšie tri domáce zápasy. Sedláček vie, že to na jar nebude ľahké. "Budeme potrebovať veľa síl do jarných bojov. Všetci chalani čo ostali v kádri musíme ťahať za jeden povraz, keď chceme niečo dokázať. Všetci musíme byť pripravení, nie je to len o mne, každý hráč je dôležitý. V tejto súťaží už rozhodujú maličkosti."

Šiesta priečka po jesennej časti je viac než lichotivá, hovoriť o záchrane by sa mohlo zdať až prehnané... "Ciele sú stále rovnaké, zachrániť druhú ligu pre najbližšiu sezónu pre mesto a klub FK NOVES Spišská Nová Ves."

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)

KUNZO ZVLÁDOL NIELEN ODBER

Odchovanec Spišskej Novej Vsi Matej Kunzo nebol na odbere po prvýkrát. "Áno, viackrát som už bol pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Bol to môj šiesty odber. Som hrdý, že môžem takto pomôcť, lebo veľa ľudí by chcelo, no nemôže."

19-ročný obojnohý obranca je pod patronátom starších, skúsenejších hráčov. V dôležitých zápasoch si neraz svoje miesto zastal. "Som rád, že som dostal šancu v mužstve a myslím si, že som sa s ňou popasoval dobre. Dúfam, že sa mne a aj celému tímu bude na jar dariť aspoň tak ako doteraz."

Futbal Matej berie ako samozrejmosť. Svedomito tvrdo pracuje, aby bol na každý zápas pripravený. Rovnako sa stavia k školským povinnostiam. "Najväčším strašiakom je pre mňa blížiaca sa maturita, ale to zvládnem, nič iné mi ani nezostáva." Ak teda pozná cieľ, tak ním aj s ľahkosťou prejde. Držíme mu palce.

(Zdroj: fksnv.sk, Autor: SNV)

NA JAR BUDÚ OPÄŤ POTIŤ KRV NA IHRISKU

Žiadna prechádzka ružovou záhradou nečaká futbalistov Spišskej Novej Vsi v jarnej časti 2. ligy. Po masívnych odchodoch zostáva ťarcha na pleciach hráčov, ktorí v klube zostali. V klube veria, že hráči ako vždy vydajú v zápasoch zo seba absolútne maximum.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. liga: Hráči Spišskej Novej Vsi potili krv, tentokrát nie na ihrisku