2. LIGA - JÁN NOVÁK: OSOBNOSTI POMÁHAJÚ 2. LIGE

Peter Cuninka|8. mar 2018 o 11:30

VsFZ/Šéfredaktor - Ján Novák po rokoch znovu v trebišovskom drese.

Je jasné, že mnohí druholigisti využili zimnú prestávku aj na to, aby výrazne doplnili svoje kádre. Jednak tí, čo majú najvyššie ambície, aj tí, čo sa chcú udržať v tejto súťaži po jarnej časti ročníka. Preto neprekvapuje, že i v Trebišove sa tak dialo a po niekoľkých rokoch sa tu znovu ocitol odchovanec a známy kanonier s bohatými futbalovými skúsenosťami Ján Novák.

S trénerom Karolom Kiselom nadviažu tak na spoluprácu, ktorú v Zemplíne už predtým rozvíjali. "Samozrejme, je dobré, pokiaľ tréner pozná hráča a hráč trénera. Neznamená to však žiadne úľavy, skôr naopak. Viem, že odo mňa sa bude požadovať nielen kvalitný výkon, ale aj to, že pomôžem svojimi skúsenosťami ostatným, hlavne mladším. Sú tu však okrem mňa ešte ďalší, čo majú dostatok poznatkov zo svojej kariéry, však futbal hrajú jedenásti a nie je dôležité, aký je jednotlivec, ale aký je silný celý tím," poznamenal 33-ročný borec (pozn. narodeniny oslávil tento týždeň), ktorý prišiel do Slavoja z treťoligových Borčíc. "Už predtým som mal rozhovory s predstaviteľmi klubu, hlavne s pánom prezidentom Gazdagom a nakoniec sme sa dohodli na spolupráci. Preto som prestúpil do Trebišova," riekol bývalý slovenský reprezentant. Na margo dôvodov návratu pridal postreh: "Presvedčili ma viaceré veci, aby som prišiel zasa domov. Jednak prístup pána prezidenta, nadšenie tunajších ľudí, zázemie a tiež to, že som už dosť toho pochodil a treba niekde zakotviť. Okrem toho tiež mám záujem, aby sa mužstvo udržalo v druhel lige."

Pre nádejných hráčov je zaiste veľká vec, že budú spoluhráčmi takej persóny, ktorá na trávnikoch veľa toho dokázala v dresoch viacerých celkov. "Som súčasťou kolektívu, spoločne musíme urobiť všetko pre to, aby sa nám darilo a zbierali sme cenné body vedúce k udržaniu sa. Nedá sa povedať, že by som prišiel do neznáma, mal som nejaký prehľad o dianí v klube a videl som aj chlapcov v niektorých zápasoch. Navyše som poznal už predtým niektorých spoluhráčov, napríklad tých, čo hrali za košické celky. Pravdaže, najbližšie mám k Jarovi Kolbasovi, s ktorým som predtým naposledy vedno pôsobil v Prešove," uviedol borec, ktorého úlohou je strieľať góly. Už v príprave nezostal nič dlžný svojej povesti a niekoľko zásahov zaknihoval. Prirodzene, dôležité bude, aby sa v koncovke uplatnil v súťažných dueloch. "Nastupovať môžem na hrote alebo aj v stredovej formácii. Nemám problém zastať si akýkoľvek post," prezradil niekdajší kráľ kanonierov v najvyššej domácej súťaži v drese MFK Košice. A aký je váš názor na druhú ligu? "Podľa toho, čo sledujem a čo som videl aj priamo v akcii, tak sa domnievam, že príchodom zvučných mien sa zápolenia skvalitnili a skvalitnia. Však na scéne už účinkujú viacerí známi borci - Stano Šesták, Kamil Kopúnek, Pišta Zošák, Lukáš Tesák a ďalší. To je tiež dôkaz, že úroveň zápasov pôjde stále vyššie a bude smerovať ešte viac ku kvalite. Uvidí sa priamo v zápasoch, kto ako na tom je. Zimná príprava bola dlhá, nikto nemá veľmi v obľube toto obdobie, navyše sa predĺžilo a zápolenia odštartujú o čosi neskôr. Treba to však akceptovať a brať tak, ako to je. V každom prípade čakáme netrpezlivo na jarnú ouvertúru a tešíme sa na to, že vybehneme na súťažný trávnik," dodal Ján Novák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA - JÁN NOVÁK: OSOBNOSTI POMÁHAJÚ 2. LIGE