2. LIGA: ĽUBOMÍR TALDA HODNOTÍ PREMIÉROVÚ SEZÓNU INTERU V 2. LIGE POZITÍVNE

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: Anton Martinec)
Peter Cuninka|22. máj 2018 o 19:45

Autor: Matej Kraus

Bratislavský Inter vo svojej premiérovej sezóne v druhej lige skončil presne v strede tabuľky na 8. mieste. Generálny manažér "žlto-čiernych" Ľubomír Talda v krátkom rozhovore zhodnotil uplynulý ročník.

Ako ste spokojný s premiérovou sezónou v 2. lige?
"Z môjho pohľadu sme si prežili veľmi zaujímavý rok. Druhá liga ukázala, že má svoju kvalitu a myslím si, že rozhodnutie spojiť dve 2. ligy v jednu bolo veľmi dobré. Počas celej sezóny sme mohli sledovať napínavé súboje a dá sa povedať, že až do posledného kola sa malo o čo hrať. Z nášho pohľadu hodnotím tento ročník pozitívne. Zostávame v 2. lige a upevnili sme si v nej pozíciu aj do ďalšej sezóny, takže nemôžem inak, ako byť spokojný."

Čo bolo počas sezóny rozhodujúce? Kde nastal ten zlom, že ste sa dokázali odlepiť zo zostupových priečok a začali ste hrať o vyššie umiestnenie?
"Celú jesennú časť sme nedokázali vyhrať na trávniku súpera, čo nám neumožnilo sa v tabuľke posunúť vyššie. Síce sa nám darilo na domácom trávniku ale aj to len prvú polovicu jesene. Z prvej časti sezóny tak išiel taký rozpačitý pocit. My sme však vedeli čo v nás je a na jar sa to potom ukázalo v tej dlhej sérii bez prehry, ktorá sa začala výhrou proti Spišskej a potom hneď prišli výhry na súperových trávnikoch vo Zvolene a v Bardejove. To bol ten kľúčový krok, kde sme sa odpichli od tých spodných mužstiev a v kľude sme si to už potom dohrali."

Čo bolo pre Vás najväčsie pozitívum a negatívum uplynulej sezóny?
"Ja si myslím, že pozitív bolo oveľa viac ako negatív. Po výhrach samozrejme vždy bola spokojnosť ale treba povedať, že my sa k tým výhram chceme dopracovať nejakým spôsobom. Chceme byť na trávniku dominantí a vytvárať si veľa šancí, ktoré chceme premieňať. Ak sa nám toto všetko v zápase darí, tak si myslím, že vieme zdolať naozaj každého. Je jasné, že počas sezóny prišli aj zápasy, kde sa nám herne a výsledkovo nedarilo, taktiež sme dosť bodov postrácali v záveroch zápasov, takže to je asi také najväčšie negatívum. Veľkým pozitívom však pre mňa boli naši fanúšikovia, ktorí okrem fandenia na domácich zápasoch, chodili a fandili aj na trávnikoch súpera, za čo im patrí veľká vďaka."

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: Anton Martinec)

Ktorí hráči Vás v tejto sezóne príjemne prekvapili?
"Hodnotenie hráčov je na tréneroch, ale musím povedať, že z môjho pohľadu táto sezóna chlapcom veľmi pomohla a bolo vidieť ako rástli každým jedným zápasom. Na jar sa mužstvo vhodne doplnilo, prišli rozdieloví chalani a celý tím tak získal na sile. Nedá mi, ale nevypichnúť "Pica" Petráša, ktorý počas celej sezóny podával výborné výkony a podľa mňa patril jednoznačne k najlepším hráčom celej súťaže."

Máte už nejakú predstavu o tom, ktorí hráči budú v tíme pokračovať a naopak, ktorí pre budúcu sezónu skončia?
"Určitú predstavu o kádri máme. S niektorými hráčmi už prebiehajú rokovania o nových zmluvách, naopak s niektorými chlapcami sa budeme musieť rozlúčiť. Všetko je to však v štádiu riešenia, takže musíme si ešte počkať, ako sa to celé vyvinie."

Čo Vám táto sezóna ukázala, hlavne vydarená jarná časť? Pôjdete do budúcej sezóny s vyššími cieľmi ako bol stred tabuľky?
"Samozrejme, chceme sa posúvať vyššie ale všetko to môžeme dosiahnuť iba za predpokladu, že budeme naplno makať a nikdy nebudeme mať pocit uspokojenia. Všetko to musí začínať u trénerov, ktorí musia svoju kvalitnú prácu prenášať na hráčov, ktorí ju potom pretavia do dobrých výkonov na ihrisku. Nám ako vedeniu zostáva zapracovať na lepšej infraštruktúre, dotiahnutí finančných partnerov, aby raz značka Interu Bratislava mala opäť také postavenie na Slovensku, ale aj vo svete, ako tomu bývalo v minulosti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: ĽUBOMÍR TALDA HODNOTÍ PREMIÉROVÚ SEZÓNU INTERU V 2. LIGE POZITÍVNE