2. LIGA: ĽUBOŠ BENKOVSKÝ DO LOKOMOTÍVY S REŠPEKTOM A ODHODLANÍM: OBROVSKÁ VÝZVA

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|20. jún 2018 o 15:05

zdroj: fclokomotiva.sk

Už v utorok popoludní absolvoval s tímom úvodnú tréningovú jednotku i nový kormidelník Lokomotívy Košice Ľuboš Benkovský. Napriek tomu, že má len 29 rokov, obavy pred svojou premiérou v seniorskom futbale nemá. V prvom rozhovore pre klubový web Lokomotívy prezradil, ako prišlo k jeho spojeniu s Lokomotívou, i to, či zvažuje zmeny v kádri.

Mnohých fanúšikov prekvapilo, keď vedenie Lokomotívy oznámilo meno nového trénera. Ako sa zrodilo spojenie Ľuboš Benkovský – Lokomotíva Košice?
"Fungoval som pri mládeži v Spartaku Trnava, v rámci čoho som sa venoval i coerver coachingu. S jedným kolegom, ktorý má spojitosť s Lokomotívou Košice, sme vzdelávali aj na východe. Dá sa povedať, že sa pospájalo viacero vecí a nakoniec sme dospeli k dohode. Veľmi sa na túto výzvu teším. Najmä na to, že môžem rásť osobnostne, ale i po profesionálnej trénerskej stránke."

Máte už prehľad o aktuálnom kádri?
"Včera som s mužstvom absolvoval prvý tréning. Samozrejme, nejaký prehľad o hráčoch mám, tie úplné detaily dobehnem tento týždeň. Plánujem si spraviť ešte podrobnejšie analýzy, aby sme sa na základe toho mohli posunúť ďalej."

(Zdroj: spartak.sk, Autor: Spartak Trnava)

Zvažujete aj zmeny v tíme?
"V prvom rade sa potrebujem s tímom zoznámiť, spoznať hráčov, vidieť ich naživo. Ako som povedal, mám nejaký prehľad, no potrebujem týždeň na to, aby som si vytvoril ucelený obraz. Nevylučujem, že sa pokúsime priviesť do tímu nejakú posilu."

Po vašom menovaní do funkcie sa najviac diskutovalo o nízkom veku. Nepociťujete ako 29-ročný tréner určitý tlak?
"Je to pre mňa obrovská výzva. Samozrejme, je tam určitý rešpekt. Som síce mladý tréner, no na druhej strane mám odtrénovaných desať rokov. Vekovo som mladý, ale trénersky už mám niečo za sebou. Boli to síce mládežnícke kategórie, ale v Trnave sa vystriedalo viacero profesionálnych trénerov, od ktorých som sa učil. Asi najviac som si vzal od Nestora El Maestra, ktorý v Trnave pôsobil posledný rok. Absolvoval som viacero stáží vo West Hame, Ajaxe Amsterdam, Norimbergu či v Mainzi. Videl som toho strašne veľa, učil som sa, pracujem od rána do večera, som fanatik do futbalu. Dávam do neho všetko. Prišla možnosť posunúť sa z mládeže do mužského futbalu, čo ma veľmi potešilo."

Zaujímavosťou je, že budete trénovať i starších hráčov ak Róbert Cicman či Patrik Zajac...
"Verím, že si nájdeme k sebe cestu. Voči všetkým hráčom mám rešpekt. Bez ohľadu na ich vek ich vnímam ako osobnosti. Tak budem k hráčom pristupovať i v Lokomotíve. V doterajšej trénerskej kariére to fungovalo a ten rešpekt medzi mnou a hráčmi bol vzájomný. Verím, že to tak bude fungovať, a že napriek mladému veku budem môcť hráčom ukázať niečo nové. Chcem priniesť veci, ktoré ich budú baviť. Napriek tomu, že viacerí z nich už majú čo-to odohraté, verím, že im pomôžem posunúť svoje výkony ešte na vyššiu úroveň."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: ĽUBOŠ BENKOVSKÝ DO LOKOMOTÍVY S REŠPEKTOM A ODHODLANÍM: OBROVSKÁ VÝZVA