2. LIGA: NAJTESNEJŠIE VÍŤAZSTVO POPRADU ZARIADIL ZOŠÁK

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|7. apr 2018 o 10:20

Autor: Richard Hudeček

Už štvrté víťazstvo v sérii vybojovali futbalisti druholigového FK Poprad, keď na domácom ihrisku zdolali FK Železiarne Podbrezová B najtesnejším výsledkom 1:0. Minimálne do nedele sa zverenci trénera Jaroslava Belejčáka budú vyhrievať na čele tabuľky.

Podtatranci začali aktívne a v prvom polčase mali hru jasne vo svojej moci. Už v 11. minúte mohli ísť do vedenia, no Šestákova hlavička tesne minula cieľ. V 21. minúte mal gól na hlave Hric, no hosťujúci brankár Vavrúš s námahou vytesnil loptu na rohový kop. V 24. minúte sa už domáci radovali z presného zásahu, keď po závare v šestnástke železiarov trafil presne k ľavej žrdi Zošák1:0. Bielo-modrí boli naďalej pri chuti a druhý gól visel vo vzduchu. V 33. minúte pálil pohotovo, avšak tesne vedľa Medak. Do prestávky už Popradčania svoje vedenie nepoistili a po zmene strán sa obraz hry zmenil. Domáci akoby poľavili a hra sa opticky vyrovnala. Hostia síce vyloženú gólovú šancu nemali, no stále ostávali v hre o dobrý výsledok. V 52. minúte nebezpečne zakončoval kanonier Šesták, no pozorný gólman hostí bol opäť na mieste. V závere si Popradčania taktickou hrou ustrážili výsledok a do tabuľky si pripísali ďalšie dôležité tri body.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

HLASY PO ZÁPASE

Mikuláš Dvorožňák (asistent trénera FK Poprad): "Vedeli sme, že súper má v jarnej časti lepšiu formu, ako to bolo na jeseň. Snažili sme sa byť od začiatku aktívni, nebezpeční, čo sa nám darilo. Prvých 30 minút bolo z našej strany veľmi dobrých. Tlačili sme súpera na jeho vlastnú polovicu, škoda, že sme k vedúcemu gólu nepridali ešte jeden. Priniesol by na naše kopačky viac pokoja. V druhom polčase bol súper aktívnejší. Mysleli sme aj na zadné dvierka, museli sme sa až do konca sústrediť aj na defenzívu."

Mário Auxt (tréner FK Železiarne Podbrezová B): "Rozhodol hlavne prvý polčas, kedy sme nastúpili dosť ustráchane. Na súpiske sme mali minuloročných dorastencov. Do druhého polčasu sme sa snažili vstúpiť aktívnejšie, nebezpečnejšie smerom dopredu, čo sa nám do určitej miery aj darilo. Bol to hlavne zápas o súbojoch, ktoré sme relatívne uskákali. Do vyložených šancí sme súpera až tak nepúšťali, o ten gól ale boli domáci lepší, boli dominantnejší na lopte."

Ján Hatok (FK Poprad): "Dobre sme vstúpili do zápasu, prvých 30 minút sme hrali to, čo sme chceli, nátlakovo. Vytvorili sme si šance, škoda, že sme ich nepremenili. Potom trošku prišla nervozita, predsa len 1:0 je tesný výsledok. Druhý polčas sme viac odbojovali, ako zvládli technicky. Základ je, že sme vyhrali. Máme teraz dosť nabitý program, možno nám už aj trochu dochádzali sily. Pre mňa to bol prvý celý zápas v jarnej časti. Cítil som sa v pohode. Verím, že víťaznú sériu natiahneme ešte ďalej."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: NAJTESNEJŠIE VÍŤAZSTVO POPRADU ZARIADIL ZOŠÁK