2. LIGA: PETER PETRÁŠ PRESTUPUJE Z BRATISLAVSKÉHO INTERU DO KLUBU FC PETRŽALKA

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: FK Inter)
Peter Cuninka|1. aug 2018 o 13:45

zdroj: fkinterbratislava.sk

V závere prestupového obdobia dochádza v kádri FK Inter Bratislava k neočakávanej zmene. Kapitán mužstva Peter Petráš po roku a pol odchádza z klubu. Sezónu dokončí v čierno-bielych farbách klubu FC Petržalka.

Pico, ako všetci prezývajú Petráša, podpísal v júni s Interom zmluvu, na základe ktorej sa mu mal kontrakt v klube predĺžiť o ďalší rok. Napriek tomu sa rozhodol zmeniť pôsobisko, čo vedenie Interu zaskočilo. "Pred začiatkom ligy sme si spolu sadli, prerokovali podmienky a dohodli sa na jeho ďalšom pôsobení v našom klube," opisuje generálny manažér FK Inter Bratislava Ľubomír Talda.

Dodáva, že klub do Petráša vkladal veľké nádeje. Nielen na ihrisku, ale aj na poste trénera. Po ukončení hráčskej kariéry mal byť Petráš súčasťou štruktúr klubu. Ako hovorí Talda, je výborný hráč, no má potenciál byť aj dobrým trénerom. Počas svojej kariéry nazbieral cenné skúsenosti na slovenskom aj zahraničnom trávniku.

Po dvoch odohratých majstrovských zápasoch sa však situácia mení. "Pico za mnou prišiel, že zvažuje ponuku z Petržalky. Po niekoľkých rozhovoroch sme sa nakoniec dohodli, že rozviažeme spoluprácu. S týmto krokom v klube nikto nepočítal a nebudem skrývať svoje sklamanie," dodáva generálny manažér.

Peter Petráš zažil s Interom tie najslávnejšie časy. V roku 2001 sa v žlto-čiernom drese tešil z titulu majstra Slovenska aj z triumfu v Slovenskom pohári. O štyri roky na to prestúpil do petržalského klubu. Jeho dres obliekal síce len pár mesiacov, ale za to v časoch, keď zverenci vtedajšieho trénera Vladimíra Weissa absolvovali pamätnú jazdu v Lige majstrov. Následne prestúpil do Moskvy, odtiaľ do Slovana až sa v roku 2016 opäť ocitol v Interi.

Petráš priznáva, že rozhodovanie, či opustí Inter a opäť sa vráti do klubu Petržalky, bolo náročné. "Niektorí ho môžu vnímať ako podraz, ale toto rozhodnutie vo mne dozrievalo dlhší čas. Hoci som mal v klube výborné podmienky, cítil som, že v závere kariéry potrebujem ešte zmenu," hovorí. FC Petržalka ho k sebe lákala už dvakrát, tretiu ponuku sa rozhodol prijať. "Interu som odovzdal svoje skúsenosti a pomohol postúpiť do druhej ligy. Pevne verím, že bude naďalej úspešný. Osud Interu mi nie je ľahostajný, strávil som v ňom najviac času mojej kariéry," dodáva na záver Peter Petráš.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

PETER PETRÁŠ AKO NOVÁ POSILA FC PETRŽALKA

(Zdroj: FB/FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: PETER PETRÁŠ PRESTUPUJE Z BRATISLAVSKÉHO INTERU DO KLUBU FC PETRŽALKA