2. liga: Prvou posilou FK Poprad je Lukáš Horváth

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|5. jan 2018 o 11:25

Richard Hudeček/FK Poprad

Lukáš Horváth je prvou tohtoročnou posilou druholigového FK Poprad. Vysoký 30-ročný univerzál prichádza pod Tatry z konkurenčného FC Lokomotíva Košice.

S Popradčanmi sa dohodol na dva a polročnom kontrakte a v novom prostredí zarezával už vo štvrtok popoludní na úvodnom tréningu začínajúcej sa zimnej prípravy.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

"Asi by mi tento prvý tréning chutil viac, ak by bola tá pauza kratšia. Začiatky sú ale asi ťažké pre každého. Treba to brať s úsmevom, hoci telo nám dá pocítiť, že makáme," prezradil nám bezprostredne po skončení prvého tréningu v novom klube Lukáš Horváth. "Prvé pocity sú dobré, dojmy pozitívne. Niektorých hráčov poznám, Mira Daška či Jána Hatoka, preto nemám pocit, že by som bol v úplne cudzom prostredí. Poprad mi ponúkol dva a polročnú zmluvu a ja som s týmto návrhom súhlasil. Nezvažoval som žiadne iné alternatívy. Lokomotíva Košice chcela, aby som tam ostal a pokračoval, ale nebol som tam ničím viazaný. Jednanie bolo rýchle a korektné," poznamenal bývalý hráč Spišskej Novej Vsi, Lučenca, Hanisky, Moldavy nad Bodvou, FC VSS Košice, Dolného Kubína či českej Karvinej. "Prichádzam do ambiciózneho klubu a aj ja mám tie najvyššie ambície. Je na trénerovi, aký post mi vyberie. Je pravda, že som behal medzi stopérom a útočníkom. V útoku sa hráč môže "vyšantiť", vzadu je predsa len väčšia zodpovednosť. Viac sa ale považujem za stopéra. Konkurencia nás posúva vpred, preto verím, že sa ešte posilníme. Kolektív vyzerá výborne," dodal Lukáš Horváth.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

BUDÚ MAŤ VLASTNÝ KLUBOVÝ AUTOBUS

Novinkou v realizačnom tíme je jeho rozšírenie o kondičného trénera A-mužstva. Ďalšou novinkou je vlastný klubový autobus, ktorý je už na ceste do Popradu. Káder FK Poprad opustila trojica hráčov. "Zmluva sa skončila Mariánovi Ferencovi a rozhodli sme sa, že mu prospeje zmena prostredia. Na polročné hosťovanie do Žiaru nad Hronom sme uvoľnili Marka Lukáča. Osobne najviac ma mrzí odchod Daniela Dubeca, ktorý dal prednosť vysokoškolskému štúdiu pred kariérou profesionálneho futbalistu. Vzniká tak priestor pre iných, mladých hráčov z nášho dorastu," uviedol prezident FK Poprad Roman Dvorčák. "Máme káder, ktorý má na to, aby pôsobil na špici druhej ligy. Okrem Lukáša Horvátha máme rozpracovaný príchod ďalších dvoch hráčov. Možno už na budúci týždeň budeme múdrejší. Teší ma, že do prípravy A-mužstva sme zaradili štyroch našich odchovancov z dorastu. Je iba na nich, či sa presadia a udržia si miesto v kádri," doplnil Dvorčák.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

"Veľmi sa teším na začiatok súťaže. Teraz je pred nami fáza prípravy, ktorú treba absolvovať. Dúfam, že sa nám bude dariť minimálne tak ako na jeseň. Na chlapcov som sa už veľmi tešil. Atmosféra v kabíne je vynikajúca. Všetci sme dostatočne oddýchnutí. Káder sa veľmi neobmieňa, verím tomu, že partia ostane aspoň taká dobrá, aká bola doteraz," povedal po prvej tréningovej jednotke v novom kalendárnom roku hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. liga: Prvou posilou FK Poprad je Lukáš Horváth