2. LIGA: PRVOU POSILOU POPRADU ZEKUCIA, PRÍDU AJ AFRIČANIA

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|12. jún 2018 o 13:45

Autor: Richard Hudeček

Kamil Zekucia je prvou posilou druholigového FK Poprad. A-mužstvo sa v pondelok podvečer zišlo na prvom zraze po trojtýždňových dovolenkách a absolvovalo úvodnú tréningovú jednotku v letnej príprave. Tá potrvá šesť týždňov a bielo-modrí ju absolvujú v domácich podmienkach. Počas nej odohrajú šesť prípravných zápasov, dva z nich proti fortunaligovým tímom (Podbrezová, Michalovce).

"Za šesť týždňov prípravy chceme dať dokopy káder. Čo najskôr chceme zabudovať do tímu nových hráčov a zohrať sa. Na to nám poslúžia aj prípravné zápasy. Čaká nás veľa herných tréningov," uviedol asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák. "Zatiaľ máme jedného nového hráča, Kamila Zekuciu, veríme, že pre nás bude posila. Je to hráč z regiónu, bojovník, srdciar. Preto sme zvolili takýto typ hráča," doplnil Dvorožňák pre klubový web.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

OFENZÍVNE LADENÝ KRAJNÝ OBRANCA

Kamil Zekucia prichádza do Popradu zo susednej Spišskej Novej Vsi. Dobre stavaný obranca podpísal s FK Poprad trojročnú zmluvu. "Ešte na konci uplynulej sezóny sa mi ozvali ľudia z Popradu, či nechcem prísť posilniť káder A-mužstva FK Poprad. Ani som to nemusel dlho zvažovať, vieme, aké je Poprad ambiciózne mužstvo. Určite zavážilo to, že Poprad má vysoké ciele. Klub ide správnou cestou a ja sa chcem posunúť ďalej v mojej kariére. Mal som aj iné ponuky, ale rozhodol som sa pre Poprad," ozrejmil Zekucia. V Spišskej Novej Vsi patril medzi kanonierov. Bude tomu tak aj v Poprade? "Je pravda, že v Spišskej Novej Vsi sa mi darilo aj gólovo. Som ofenzívne ladený krajný obranca. Uvidíme, aké úlohy mi dajú tréneri tu v Poprade. Bolo by pekné, keby som gólmi pomohol aj Popradu," dodal Zekucia pre klubovú stránku.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

Okrem Zekuciu sa do letnej prípravy zapojili ďalší noví hráči, ktorí sú v FK Poprad na skúške. V najbližších dňoch, resp. týždňoch, prídu pod Tatry na skúšku ďalší noví hráči, okrem iných by to mali byť aj dvaja Afričania. Po minuloročnej sezóne už v kádri nefiguruje trojica futbalistov – Jakub Šašinka, Miroslav Daško a Ján Hatok. K zmene dochádza aj v realizačnom tíme. Z pozície hlavného trénera odchádza Jaroslav Belejčák, od 1. júla prichádza k Mikulášovi Dvorožňákovi tréner Marek Petruš, ktorý je momentálne tréner dorastu v Tatrane Prešov.

"Do novej sezóny vstupujeme s málo pozmeneným kádrom. Máme vytypovaných dvoch - troch hráčov, ktorých sme sledovali na jar. Uvidíme, čo sa nám podarí zrealizovať. Môžem povedať, že v najbližších dňoch ku nám príde krajný obranca zo Zambie," povedal prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: FK Poprad)

PROGRAM PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV

16. júna: Demjata – FK Poprad (16:00 hod.)

23. júna: Podbrezová – FK Poprad (10:30 hod.)

30. júna: FK Poprad – Termalica (Poľsko – 17:00 hod.)

4. júla: FK Poprad – Zemplín Michalovce

7. júla: Mielec – FK Poprad

14. júla: FK Poprad – FC Košice (Vyšné Opátske)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: PRVOU POSILOU POPRADU ZEKUCIA, PRÍDU AJ AFRIČANIA