2. LIGA: STANISLAV ŠESTÁK UVAŽOVAL O UKONČENÍ KARIÉRY, ALE PREDSA EŠTE POKRAČUJE

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)
Peter Cuninka|27. jún 2018 o 13:47

VsFZ/Šéfredaktor

Prvé dni prípravy majú za sebou druholigoví futbalisti Popradu. Niektorí hráči odišli (Hatok, Šašinka, Daško), noví prichádzajú (Zekucia). Pohyb nastal aj na trénerskej lavičke, kde sa žezla ujal Marek Petruš. Predtým v realizačnom tíme pôsobil aj Stanislav Šesták, no od nového prípravného obdobia už figuruje len ako hráč. Práve od tohto momentu sme začali odvíjať debatu s týmto bývalým reprezentantom a osobnosťou nielen východniarov, ale aj celej súťaže.

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

"Pre mňa to nie je podstatné, či som písaný ako asistent alebo nie. Povedal som prezidentovi klubu, nech sú uvádzaní Marek Petruš a Mikuláš Dvorožňák. Predtým to hráči trošku tak aj brali, že som bol uvádzaný ako jeden z asistentov a všetky informácie sa potom ku mne ani nedostali. Preto som navrhol toto riešenie," rozhovoril sa borec, okolo ktorého sa pred časom šírili informácie, že by mal definitívne skončiť s futbalom. Tieto skutočnosti uviedol na pravú mieru. "Hovoril som už skôr, že po dovolenke sa porozprávam s vedením klubu. Bol som rozhodnutý, že končím, ale bolo to podmienené tým, že musíme dotiahnuť nejakého útočníka, gólového hráča. Hľadali sme ho a možno sme aj našli, ale nedošlo k dohode na finančných záležitostiach. Preto som povedal, že sa budem snažiť dostať späť do tréningového procesu a zamakať. Možno to bude na pol roka, možno na rok, to ešte teraz presne neviem." Takže keby bol transfer s dotiahnutím koncového útočníka dopadol pre Poprad úspešne, už by ste sa na trávnikoch nepohybovali? "Presne tak." Zostali by ste v Poprade ako člen realizačného tímu? "Niečo také."

Nuž, fanúšik iste privítal rozhodnutie tohto matadora pokračovať v účinkovaní, veď Stanislav Šesták patril v minulom ročníku medzi lídrov celej súťaže a jeho gólová bilancia bola naozaj pozoruhodná. Ktovie, či by niekto vôbec nahradil jeho produkciu. Napriek tomu, že jemu to herne aj v koncovke išlo, predsa tím FK zaostal za očakávaním mnohých priaznivcov, ktorí ho videli minimálne na barážovej priečke. Bolo to rozbehnuté sľubne, ale potom prišiel zlom, ktorý "odstrelil" všetky nádeje. "Bola to séria vystúpení – v Liptovskom Mikuláši, na Interi a potom doma s Trebišovom a Komárnom. Pred týmto úsekom sme mali náskok pred Skalicou a zrazu sme boli za ňou. Dalo by sa spomenúť aj to, ako niektorí súperi u nás hrali, vyslovene defenzívne a navyše terén bol v katastrofálnom stave aj vzhľadom na to, že hral u nás Prešov svoje prvoligové zápasy." Nuž, Podtatranci doplatili v týchto zápasoch na slabú koncovku, ale negatívnych skutočností sa nabalilo zrejme viac a jedno s druhým malo vplyv na to, že FK si podpílil konár, na ktorom nádejne sedel.

(Zdroj: FB/FK Poprad, Autor: FK Poprad)

Zaujímal nás názor Stanislava Šestáka na to, čo je aktuálne v tíme a ako vníma vyhliadky na novú sezónu. "Nejakí hráči majú prísť na skúšku, uvidíme, či dôjde k dohode a či budú priechodní. Pokiaľ ide o súťaž, tak chceme sa rozbehnúť úspešne a naladiť sa pozitívne." A čoho sa treba vyvarovať? "Hlavne hluchých zápasov, preto posily, ktoré prišli, sú víťazné typy, srdciari, motivátori. Treba predísť podobným výpadkom ako so Zvolenom či Trebišovom. Stále musí byť na ihrisku i mimo neho primeraná emócia a preto treba mať poruke hráčov, čo strhnú ostatných, celý kolektív."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: STANISLAV ŠESTÁK UVAŽOVAL O UKONČENÍ KARIÉRY, ALE PREDSA EŠTE POKRAČUJE