Najlepší strelec súťaže opäť nehral. Jeho zranenie je vážnejšie, ako sa čakalo

Joel Embiid.
Joel Embiid. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. feb 2024 o 11:07

Pivot Philadelphie 76ers sa zranil v zápase proti Golden State.

PHILADELPHIA, Zranenie basketbalistu Philadelphie 76ers Joela Embiida je možno vážnejšie, ako sa čakalo.

Rodený Kamerunčan disponujúci americkým aj francúzskym pasom vynechal štvrtkový víťazný súboj Philadelphie v Utahu nad Jazz (127:124) a mimo zostavy bude aj v sobotu proti Brooklynu Nets. Dôvodom je poranenie bočného menisku v ľavom kolene.

Dvadsaťdeväťročný robustný pivot má problém od utorkového večera, keď v súboji proti Golden State Warriors protihráč Jonathan Kuminga nechtiac spadol na jeho nohu. Následná magnetická rezonancia odhalila problém s meniskom.

Úradujúci držiteľ ceny MVP z minulej sezóny už v tomto súťažnom ročníku z dôvodu rôznych zranení a choroby vynechal 13 zápasov.

Podľa interných smerníc profiligy bude môcť absentovať už len v štyroch ďalších dueloch, ak si chce nárokovať na niektoré z výročných ocenení vrátane toho pre najužitočnejšieho hráča súťaže.

Ak vynechaných zápasov v sezóne bude osemnásť a viac, o túto možnosť príde.

Keď je Embiid zdravý, pokračuje vo výkone na úrovni MVP. Stále je najlepším strelcom NBA s priemerom 35,3 bodu na zápas a k tomu pridáva 11,3 doskoku a 5,7 asistencie.

Pred desiatimi dňami sa vo víťaznom zápase proti San Antoniu Spurs (133:123) blysol 70 bodmi, čo bol dovtedy najvyšší nástrel v aktuálnej sezóne NBA.

Medzitým ho prekonal Slovinec Luka Dončič z Dallasu Mavericks 73-bodovou kanonádou proti Atlante Hawks.

Tabuľky NBA

Východná konferencia

Západná konferencia

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Najlepší strelec súťaže opäť nehral. Jeho zranenie je vážnejšie, ako sa čakalo