BFZ: MFK ZÁHORSKÁ BYSTRICA A SFC KALINKOVO VÍŤAZMI ZHL

(Zdroj: futbalbfz.sk, Autor: BFZ)
Peter Cuninka|12. feb 2018 o 21:30

V sobotu 10. februára 2018 sa v Dome športu stretli desiatky ľudí, aby sa stali svedkami finálovej časti 23. ročníka zimnej halovej ligy BFZ mladších a starších žiakov. V oboch kategóriách medzi sebou bojovali 4 družstvá, ktoré prešli dlhou cestou až do finále.

V zápase o 3. miesto mladších žiakov Vrakuňa Bratislava ukázala svoju silu a porazila Žolíka Malacky, tréner víťazov Juraj Múčka povedal: "Keby mi niekto pred začiatkom zimnej halovej ligy povedal, že skončíme napokon tretí, bol by som veľmi spokojný. Ale vzhľadom na priebeh semifinálového zápasu spokojný nie som. Myslím si, že chlapci mali na viac, čo aj ukázali v dueli o bronz."

Na druhom mieste po napínavom stretnutí, v ktorom padlo 8 gólov, nakoniec skončil Družstevník Blatné. Martina Milošoviča dobrá nálada neopúšťala: "Mohli sme aj vyhrať, ale nakoniec sme s druhým miestom spokojní. Pravdou je, že víťazi boli lepší."

Víťazom turnaja v kategórii U13 sa stal MFK Záhorská Bystrica (na titulnej fotografii). Kouč Jozef Prokop prezradil, že za konečným triumfom cielene šli, aj keď sa na ceste vyskytli komplikácie. "Finálový zápas bol ako na hojdačke. Prvý polčas sme mali vo svojich rukách, ale po prestávke sme našimi chybami darovali súperovi tri góly, našťastie sa potom nám podarilo presadiť sa ešte dvakrát. Dali sme si za úlohu dotiahnuť to v lige čo najďalej, to sa nám podarilo, takže ja som úplne spokojný."

(Zdroj: futbalbfz.sk, Autor: BFZ)

Prvenstvo medzi staršími žiakmi si vybojoval SFC Kalinkovo (na fotografii), keď po neľahkom súboji vyhral nad Žolíkom Malacky 4:2. František Kurta, hrdý kouč víťazného družstva, pripisuje úspech viacerým faktorom: "Halová liga bola na vysokej úrovni, hrali sme aj s tímami, ktoré sú o ligu vyššie od nás, ale naša bojovnosť a veľké srdce boli silnejšie. Samozrejme, vyhrali sme aj vďaka našim futbalovým talentom, ktorých máme dosť. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali a o rok prídeme obhájiť titul."

(Zdroj: futbalbfz.sk, Autor: BFZ)

Tréner Malaciek Matúš Kuma rozdelil tohtoročnú ligu na dve časti. "Základná časť bola pre nás veľmi ľahká, nemali sme ťažšieho súpera, každý zápas sme vysoko vyhrali. Ale finálová fáza nás prekvapila, zápasy počas nej boli vyrovnané. Kalinkovo zaslúžene vyhralo a my súperovi športovo gratulujeme. Tento turnaj sme vyhrali niekoľkokrát za sebou, chceli sme aj teraz, ale nepodarilo sa nám to. Uvidíme, čo bude o rok..."

Organizátori v oboch vekových kategóriách ocenili najlepšieho brankára, strelca a hráča. Výnimočnú cenu dostala futbalistka starších žiakov SFC Kalinkovo Paulína Hrdličková, ktorá svojim výkonom jednoznačne presvedčila, že sa spoluhráčom vie nielen vyrovnať, ale mnohých aj prevýšiť. "V ŠK Slovan Bratislava hrávam za dievčatá, ale rozdiely medzi tímami nerobím. S oboma sa mi hrá dobre, chlapci ma berú. Akurát po zápase sa mi chodia ospravedlniť do kabíny za nakopnutia a zrážky."

Po odovzdaní pohárov, diplomov a cien všetkým zúčastneným sa ujal mikrofónu predseda BFZ Juraj Jánošík a ukončil ďalšie podarené futbalové podujatie slovami: "Som rád, že tento mládežnícky turnaj v bratislavskom regióne má už dlhoročnú tradíciu. Chcem poďakovať BSK, jeho predsedovi Jurajovi Drobovi a všetkým zainteresovaným, vďaka ktorým sa turnaj podaril uskutočniť. Každý týždeň od novembra do februára sa na turnaji zúčastňuje okolo 800 mladých športovcov, ktorí aj v tomto ročníku preukázali vysokú kvalitu, vysoké futbalové umenie a športové zapálenie bez kariet a vylúčení. Som presvedčený, že náš futbal po tejto ceste bude napredovať."

(Zdroj: futbalbfz.sk, Autor: BFZ)

VÝSLEDKY FINÁLE ZIMNEJ HALOVEJ LIGY

MLADŠÍ ŽIACI

Semifinále: MFK Záhorská Bystrica – ŠK Vrakuňa Bratislava 5:2 (3:1), Druzhkov 2, Morávek, Broš, Barila (vl.) – Čerňanský, Barila, ŠK Žolík Malacky - FK Blatné 2:3 (1:0), Novák, Šauša – Varga 2, Korytiak.
O 3. miesto: ŠK Vrakuňa Bratislava - ŠK Žolík Malacky 5:1 (4:1), Damborský 3, Čerňanský 2 – Švarc.
Finále: MFK Záhorská Bystrica – FK Blatné 5:3 (3:1), Broš, Bartošová, Druzhkov, Ďurica, Hollý – Varga 2, Kubica.

Najlepší brankár: Timotej Slaninka (ŠK Žolík Malacky)
Najlepší hráč: Karol Varga (FK Blatné)
Najlepší strelec: Lukáš Čerňanský (ŠK Vrakuňa Bratislava) – 18 gólov

STARŠÍ ŽIACI

Semifinále: SFC Kalinkovo – FKP Dúbravka Bratislava 5:2 (3:0), M. Plavník a J. Plavník po 2, Hrdličková - Drgoň 2, ŠK Žolík Malacky – ŠK Šenkvice 5:5 (4:4) - na pok. kopy 3:1, Bača 2, Kuma, Ďurica, Komínek – Hájnik a Šoka po 2, Korič.
O 3. miesto: FKP Dúbravka Bratislava - ŠK Šenkvice 2:4 (2:2), Sobota, Kovacs – Hájnik 3, Tokár.
Finále: SFC Kalinkovo – ŠK Žolík Malacky 4:2 (1:1), Szeibeczeder 2, M. Plavník, Bognár – Kuma, Repaský.

Najlepší brankár: Peter Kurilec (FKP Dúbravka Bratislava)
Najlepší hráč: Patrik Ďurica (ŠK Žolík Malacky)
Najlepší strelec: Marcel Plavník (SFC Kalinkovo) – 26 gólov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»BFZ: MFK ZÁHORSKÁ BYSTRICA A SFC KALINKOVO VÍŤAZMI ZHL