BUDE HRAŤ ZA NEAPOL SLOVENSKÉ REPREZENTAČNÉ DUO?

(Autor: SFZ)
Marek Svátek|25. jún 2018 o 18:00

V letnom prestupovom kolotoči v ohni aj slovenské želiezka

Ešte pred pár dňami sa zdalo, že z futbalového Neapola vymizne slovenská stopa. Dnes sa ale javí, že v meste pod Vezuvom by mohlo byť zastúpenie našincov dvojnásobné. Talianske médiá majú v zotrvaní Mareka Hamšíka v SSC jasno a klub z Kampánie údajne intenzívne pracuje aj na príchode Stanislava Lobotku.

(Autor: SFZ)

Odchovanec trenčianskeho futbalu ale zatiaľ ostáva v Celte Vigo. „Stano opustí Vigo jedine v prípade, že to bude výhodné pre všetky strany. S Neapolom sme v kontakte už niekoľko mesiacov, ale jeho ponuka je zatiaľ nedostatočný,“ uviedol pre španielske médiá hráčov agent Branislav Jašúrek a dodal: „Výstupná klauzula nie je problém, ak príde dobrá ponuka, Celta nechá Stana odísť.“ V súvislosti s 23 ročným záložníkom sa spomína dokonca ešte lukratívnejšia adresa než akou je tá neapolská. Nedávno obletela futbalový svet správa, že Stano by sa mohol stať súčasťou parížskeho Saint Germain. Prípadný Lobotkov odchod by bol pre tím z Galície určite stratou, veď Slovák nastúpil v každom z 38-ich ligových kôl.

(Zdroj: www.futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Prestupový kolotoč sa stále iba rozbieha a vo futbale je možné všetko. Pravdou je, že Marek Hamšík pripustil možnosť, že by po jedenástich rokoch belasý dres Neapola vyzliekol, ale Aurelio de Laurentiis, prezident a majiteľ SSC, sa vyjadril, že za kapitána SSC zatiaľ adekvátna ponuka neprišla. Predstava klubového bossa je na úrovni cca 30 miliónov eur, čínski záujemcovia ale údajne ponúkli iba polovicu z tejto sumy. Všetko teda smeruje k tomu, že Marekiaro strávi vo farbách Partenopei ešte jednu sezónu. Ak sa tak stane, Hamšík zrejme prekoná klubový rekord v počte odohratých zápasov. Na Giuseppeho Bruscolottiho (511 zápasov za SSC) stráca momentálne 11 zápasov.

Pod novým trénerom Carlom Ancelottim majú Neapolčania jediný cieľ. A tým je vytúžené scudetto, teda taliansky titul. Či sa oň bude pokúšať jeden Slovák, dvaja, alebo či nakoniec ani jeden, to ukážu ďalšie dni prestupového okna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»BUDE HRAŤ ZA NEAPOL SLOVENSKÉ REPREZENTAČNÉ DUO?