Záborský: Kalkulačky nepotrebujeme. S takýmto tímom nesmie štvrťfinále Slovákom uniknúť

Tomáš Záborský v štúdiu JOJ Šport ako hokejový expert.
Fotogaléria (65)
Tomáš Záborský v štúdiu JOJ Šport ako hokejový expert. (Autor: Instagram/Tomáš Záborský)
Nikola Baďová|17. máj 2024 o 08:30

Slafkovský sa podľa neho ešte rozbehne.

Majstrovstvá sveta sleduje väčšinou v štúdiu ako hokejový expert. Hokejový útočník TOMÁŠ ZÁBORSKÝ (36) vníma výsledky slovenských hráčov pozitívne. 

Postup do štvrťfinále majú vo svojich rukách. 

„S týmto kvalitným výberom určite musia dosiahnuť štvrťfinále. Bolo by veľké sklamanie a neúspech, ak by to nevyšlo,“ uviedol v rozhovore pre Sportnet. 

Môžu byť slovenskí hokejisti spokojní s ôsmimi bodmi po štyroch zápasoch na šampionáte? 

Myslím si, že zatiaľ je to rozbehnuté veľmi dobre. Všetko majú vo svojich rukách. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Prečo by Slováci mohli hrať posledné zápasy v pokoji? 
  • V čom spočíva veľkosť slovenského tímu? 
  • Prečo je dobré, že Slafkovský vytvára na seba tlak? 
  • Kto je jeho favorit na titul majstra? 
  • Prečo by Rakúšanov pred turnajom vysmial? 

Hráči mali doposiaľ problém s druhými tretinami. Bolo to tak aj v zápase s Poľskom. Kde vidíte príčinu? 

Príčin môže byť viacej, napríklad, že v druhej tretine je striedačka ďalej. Prostredná časť je vždy dôležitá v zápasoch. Chalani to v zápase s Poľskom zvládli a prvú a tretiu tretinu mali veľmi dobrú. Dali góly a nedovolili Poliakom skórovať. To je veľmi dobré na sebavedomie. Uvidíme, ako sa im bude dariť v ďalších zápasoch. 

Môžeme povedať, že rola favorita Slovákom nesvedčí? 

Nikto sa nebude pýtať, aký výkon hráči podali, ale akým výsledkom sa zápas skončil. Výsledok 4:0 hovorí dosť jasne. Naši splnili úlohu favorita a stretnutie vyhrali. Môžu sa pripravovať s pokojom na ďalšie zápasy. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Niektorí experti hovorili, že prístup hráčov bol laxný. Môže to byť varovný prst do ďalších zápasov? Z čoho sa musia poučiť? 

Áno, je to varovný prst. Turnaj je síce dlhý a zápasov je veľa po sebe. Videli sme to však aj na iných súbojoch na šampionáte. Nie sú to iba Slováci. Aj Kanada vyhrávala v stretnutí s Rakúskom o päť gólov a nakoniec v záverečnej dvadsaťminútovke Rakúšania vyrovnali. 

Keby toto niekto povedal na začiatku turnaja, že Kanada dostane v tretine päť gólov a zápas rozhodne predĺženie, tak by ich každý vysmial pri prečítaní menoslovu hráčov na súpiske. 

Aj českí hokejisti mali v niektorých zápasoch problémy. Či už s Nórmi alebo s Dánmi, keď dvanásť minút pred koncom zápasu bol vyrovnaný stav. Aj slabšie mužstvá sa momentálne doťahujú. Vedia dobre korčuľovať a žiadny zápas s nimi nie je jednoduchý. 

To nám ukazuje aj tento šampionát. Výsledky slovenských hráčov sú preto veľmi pozitívne. Prešla polovica turnaja a všetko je v našich rukách, čo je pre nás vynikajúce. 

Slovensko čakajú ešte tri zápasy s Francúzskom, Lotyšskom a Švédskom. Dá sa povedať, že tento rok už nepotrebujeme postupové kalkulačky? 

Presne tak. Dôležitý bude najbližší zápas s Francúzskom, kde musíme potvrdiť výhry nad Poľskom a USA. Možno sa stane, že to Lotyši vyriešia za nás a stratia nejaké body. Mali by sme istotu štvrťfinále jeden alebo dva zápasy pred koncom skupinovej fázy. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Záborský: Kalkulačky nepotrebujeme. S takýmto tímom nesmie štvrťfinále Slovákom uniknúť