FC KOŠICE CHCE BYŤ DO PIATICH ROKOV V PRVEJ LIGE

(Zdroj: facebook.com/fcvss, Autor: FC Košice)
Peter Cuninka|21. jún 2018 o 18:25

VsFZ/Šéfredaktor - Na futbalovú mapu Slovenska dnes pribudol FC Košice, vznikol fúziou Barce a Vyšného Opátskeho.

Na zasadnutí výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu v Košiciach okrem iného odklepli fúziu FK Barca a TJ FK Vyšné Opátske, čím vznikol nový klub FC Košice. Ten bude hrať v novej sezóne v III. lige východ.

(Zdroj: facebook.com/fcvss, Autor: FC Košice)

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo zavŕšiť ročný proces. Chcel by som sa na úvod poďakovať dvom ľuďom. Pavlovi Turczykovi, ktorý prijal našu víziu a bol ochotný sfúzovať klub Vyšné Opátske do novej éry, ktorá sa dnes v Košiciach začína. Veľká vďaka patrí aj Imrichovi Baloghovi, ktorý nás prichýlil v Barci, keď rodičia s deťmi zostali na ulici. Vďaka nemu sme zachránili mládežnícke tímy. Som hrdý, že môžem predstaviť vznik nového klubu FC Košice. Máme veľké ambície - v horizonte piatich rokov by sme chceli hrať prvú ligu. Ak sa to podarí skôr, budeme veľmi šťastní. A tiež chceme vybudovať mládežnícku akadémiu. Základ mužstva budeme chcieť pravidelne dopĺňať z mladých odchovancov klubu. Doplníme ich skúsenými hráčmi," predstavil smelú víziu založenú v prvom rade na transparentnosti predseda predstavenstva a prezident klubu Dušan Trnka (na snímke).

"Už teraz máme zabezpečený rozpočet na novú sezónu. Myslím si, že podmienky pre hráčov budú na druholigovej úrovni. Našim cieľom je v novom ročníku zložiť také mužstvo, ktorého kostra už bude mať druholigové parametre," povedal ekonomický riaditeľ Vladimír Melničák, podľa ktorého rozpočet na sezónu bude vo výške 200 000 eur.

(Zdroj: VsFZ, Autor: VsFZ)

"A-mužstvo bude hrávať svoje zápasy na štadióne Lokomotívy v Čermeli. Vo Vyšnom Opátskom budú hrávať dorastenecké kategórie a žiacke s prípravkami zasa v Barci," podotkol športový riaditeľ FC Košice Pavol Turczyk, ktorý v sobotu skončil s aktívnou činnosťou v drese Vyšného Opátskeho.

Nateraz ešte nie je známe kompletné zloženie realizačného tímu. Pravda, najdôležitejší post je obsadený. "Po rozhovoroch v úzkom vedení sme sa rozhodli, že Miro Sovič, ktorý doteraz viedol Vyšné Opátske by mal byť trénerom aj v novej sezóne. O kompletnom zložení realizačného tímu sa ešte diskutuje a prebiehajú rokovania. Výrazne sa zmení aj káder mužstva. O posilách sa ešte len rokuje a dopredu nechcem nič predbiehať," poznamenal Dušan Trnka.

Alfou a omegou futbalu v Košiciach je štadión, ktorý spĺňa moderné kritériá. Takýto stánok v Košiciach nie je, hoci je už naštartovaná jeho výstavba. "Bez futbalového stánku sa nedá existovať. Potrebujeme mať moderný stánok, kultúrne prostredie, kam si prídu na futbal oddýchnuť rodiny s deťmi. Mesto potrebuje nový štadión ako soľ," zdupľoval prezident FC Košice.

V novom klube budú klásť veľký dôraz na mládež. Dušan Trnka neskrýva, že sa teší na túto prácu. Podľa neho, v klube vedia presne, čo majú robiť. Majú jasnú predstavu, ako vybudovať akadémiu a akou cestou sa vydať. "Máme dohodu na stole. V priebehu leta príde nový tréner futbalovej akadémie. Jeho meno oznámime v priebehu júla. Príde z West Hamu United a celá akadémia bude fungovať po vzore tohto účastníka Premier League. Nastavia sa nové systémy, bude to metodicky niečo nové. Veľmi sa na to tešíme. Verím, že to pomôže našim deťom, aby sa rovnocenne postavili aj proti súperom zvučných mien. Veľmi vážne uvažujeme o spolupráci so súčasným šéfom akadémie West Ham United Terrym Westleyom. Je naklonený tejto spolupráci. Je dohoda, že od 1. augusta povedie našu akadémiu anglický tréner, ktorý bude fyzicky v Košiciach. Nebude k nám lietať na otočku raz za čas."

V tejto súvislosti je zaujímavé, že rezervný tím West Hamu United bude mať sústredenie v Košiciach od 15. do 22. júla. V rámci neho sú naplánované dva prípravné zápasy - 17. júla v Michalovciach a 22. júla v Košiciach. Pôjde viac-menej o úvodný zápas nového klubu FC Košice.

Šéf klubu znova upozornil, že FC Košice nie je nástupníckym klubom FC VSS Košice. Napriek tomu, že v novom logu figurujú tri písmenka VSS. "Tri písmená zostali preto v názve klubu, že si ich žiadali fanúšikovia, rodičia, deti. Tieto tri písmena, nie sú odkazom na zašlú slávu predchádzajúcich klubov, ale znamenajú slogan: Všetci spolu silnejší," vysvetlil prezident FC.

(Zdroj: profutbal.sk, Autor: jäzva)

ŠTRUKTÚRA FC KOŠICE

SPRÁVNA RADA:

Predseda predstavenstva: Dušan Trnka

Člen: Peter Ďurica

DOZORNÁ RADA:

Predseda: Ján Tokár

Členovia: Vladislav Melničák, Pavol Turczyk

ŠPORTOVÝ RIADITEĽ: Pavol Turczyk

EKONOMICKÝ RIADITEĽ: Vladislav Melničák

MANAŽÉR: Roman Šimko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»FC KOŠICE CHCE BYŤ DO PIATICH ROKOV V PRVEJ LIGE