Zlepšili sme výsledky aj výkony, vraví Pochettino. Chelsea je blízko k pohárovej Európe

Hrači Chelsea oslavujú gól
Hrači Chelsea oslavujú gól (Autor: TASR/PA via AP)
TASR|16. máj 2024 o 12:30

Londýnsky klub ma účasť v Európskej lige na dosah.

LONDÝN. Futbalisti FC Chelsea sa priblížili k zaisteniu miestenky v pohárovej Európe. "The Blues" v stredajšej dohrávke 34. kola anglickej Premier League zvíťazili na pôde Brightonu & Hove Albion 2:1.

Mužstvu zo Stamford Bridge patrí v tabuľke šiesta priečka a na istotu účasti v Európskej lige potrebujú získať aspoň bod v záverečnom kole s Bournemouthom alebo zakopnutie siedmeho Newcastlu v Brentforde.

Gólovo sa podieľal na plnom bodovom zisku Londýnčanov druhý najlepší strelec súťaže Cole Palmer, ktorý zaznamenal 22. ligový presný zásah. Poistku pridal v 64. minúte Christopher Nkunku.

Hlavný tréner Mauricio Pochettino uviedol, že prípadný postup do Európskej ligy by bol odmenou za trpezlivosť klubu počas náročnej sezóny.

"Zlepšili sme výsledky a výkony. Hovorili sme o trpezlivosti a keď chcete niečo vybudovať, tak potrebujete čas. Vo veľkokluboch to vyzerá ako výhovorka," citovala argentínskeho kouča agentúra AFP.

Pochettino pochválil svoje mužstvo za to, že sa drží plánu. "Premier League je najťažšia liga na svete. Obrovská pochvala hráčom, víťazstvo sme si plne zaslúžili, preto som veľmi šťastný. Umožňuje nám to snívať o tom, že si v budúcej sezóne zahráme v európskych pohároch.

Získané tri body nás stavajú do veľmi dobrej pozície, aby sme v záverečnom stretnutí zaútočili na možnosť dostať sa do pohárovej Európy," poznamenal 52-ročný kormidelník, ktorý čelil kritike po prvej sezóne na lavičke Chelsea a nedávno dokonca naznačil, že by mohol po prebiehajúcom ročníku skončiť.

Hráči však podľa Palmera stoja za zotrvaním súčasného kouča: "Všetka česť trénerovi Pochettinovi, všetci ho majú radi a chcú za neho bojovať."

Manchester United v ďalšej dohrávke programu zdolal Newcastle 3:2 a v tabuľke sa dotiahol na svojho stredajšieho súpera. Oba tímy majú zhodne po 57 bodov, no v neprospech "červených diablov" hrá negatívne skóre a United patrí ôsma priečka.

Red Devils potrebujú na zaistenie siedmej pozície, aby Newcastle v poslednom kole zakopol a mužstvo trénera Erika ten Haga zvládlo súboj na pôde Brightonu.

Aj keby sa United prvýkrát v histórii Premier League neumiestnili v prvej sedmičke, naďalej majú šancu kvalifikovať sa do pohárovej Európy.

Potrebujú na to uspieť vo finále FA Cupu proti konkurenčnému Manchestru City vo Wembley (25. mája). Ten Hag sa po stretnutí s Newcastlom poďakoval fanúšikom.

"Nebola to ľahká sezóna, ale jedna vec zostala konštantná a tou bola vaša podpora tímu. Tento ročník však ešte neskončil. Najskôr ideme do Brightonu, kam cestujme po tri body. Následne ideme do Wembley a sľubujem vám, že hráči dajú všetko do toho, aby získali pohár a priniesli ho na Old Trafford," povedal 54-ročný Holanďan.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Zlepšili sme výsledky aj výkony, vraví Pochettino. Chelsea je blízko k pohárovej Európe