Je to najväčšia investícia Slovana za posledné roky. Kmotrík púšťa meno za druhým

Na snímke zľava Dávid Strelec
Na snímke zľava Dávid Strelec (Autor: TASR)
Pavol Spál|17. máj 2024 o 18:18

Slovan odkúpil späť mladého reprezentanta.

BRATISLAVA. V septembri 2021 si tak trošku vytrucoval prestup zo Slovana do Talianska. David Strelec zamieril do Spezia Calcio za 2,5 milióna eur. Mal iba dvadsať.

„Chceme mať v klube hráčov, ktorí skutočne chcú hrať za Slovan a sú odhodlaní pobiť sa o naše ciele. A nezáleží na tom, či sa bavíme o odchovancoch, Slovákoch.

Aj preto sme sa rozhodli Davidovi vyhovieť, aby sme nepripustili akúkoľvek negatívnu atmosféru,“ vravel vtedy generálny riaditeľ Ivan Kmotrík.

Strelec sa po takmer troch rokoch opäť stáva kmeňovým hráčom Slovana.

Vidí v ňom potenciál

Slovenský majster aktivoval opciu na prestup Strelca, ktorý sa definitívne vracia do svojho materského klubu. Vedenie klubu s ním podpísalo kontrakt do roku 2028.

(Autor: SofaScore)

Dvadsaťtriročný reprezentant sa vrátil do Slovana už vlani v lete na hosťovanie s opciou z talianskej Spezie.

„V Davidovi vidíme naďalej obrovský potenciál zlepšovať sa a rásť, pričom obe strany mali záujem, aby pokračoval v Slovane, pravidelne hrával, a bol platnou súčasťou tímu,“ vravel Kmotrík pre domovskú stránku Slovana.

Šéf klubu celkové výkupné, za stále ešte mladého útočníka, neprezradil. Dá sa však predpokladať, že ide na slovenské pomery o vysokú sumu. Strelec je ľavák, má iba dvadsaťtri a skúsenosti z talianskej Serie A. Navyše je reprezentant. Dá sa odhadovať, že ide o miliónovú investíciu. 

Šéfovia klubu veria, že na Strelcovi v budúcnosti ešte zarobia. Weiss ho nazval bonitným hráčom.

„Rovnako vnímame jeho potenciál presadiť sa v slovenskej reprezentácii. Je to náš odchovanec, chce nosiť belasý dres,“ dodal Kmotrík. 

Vedel, že to bude fajn

V tejto sezóne dal Strelec vo všetkých súťažiach trinásť gólov (z toho desať v lige), pridal desať asistencií. 

„Už keď som sem v lete prichádzal, tak som vedel, že to bude fajn. Som doma. Sezóna mi futbalovo vyšla, aj keď viem, že to môže byť vždy lepšie. Verím, že už tá ďalšia bude lepšia, a budeme spoločne úspešní. Teším sa, že zostávam doma v Slovane,“ povedal Strelec.

Slovan dnes predĺžil zmluvu aj s ďalšími oporami: Jurajom Kuckom, Vladimírom Weissom, Lukášom Pauschekom, Kenanom Bajričom. Opciu aktivoval aj v prípade Marka Toliča.
Slovan dnes predĺžil zmluvu aj s ďalšími oporami: Jurajom Kuckom, Vladimírom Weissom, Lukášom Pauschekom, Kenanom Bajričom. Opciu aktivoval aj v prípade Marka Toliča. (Autor: skslovan.com)

V drese Spezia Calcio odohral spolu dvadsať zápasov, dal štyri góly. V Serie A mal bilanciu 17 zápasov a jeden gól.  

Strelcovi odborníci i fanúšikovia vyčítajú ležérnosť a kolísavú výkonnosť. 

„Sebavedomie nestratil, má dobrú povahu. Život je preňho gombička. Musí však byť disciplinovanejší. Aby svojej talent od Boha pretavil do dnešného futbalu,“ opisoval Weiss.

Slovan dnes predĺžil zmluvu aj s ďalšími oporami: Jurajom Kuckom, Vladimírom Weissom, Lukášom Pauschekom, Kenanom Bajričom. Opciu aktivoval aj v prípade Marka Toliča. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Je to najväčšia investícia Slovana za posledné roky. Kmotrík púšťa meno za druhým