Kluby sa dohodli. Liverpool oznámil meno nového trénera

Arne Slot.
Arne Slot. (Autor: REUTERS)
Sportnet|26. apr 2024 o 22:06

Kluby sa dohodli na kompenzačnom balíku.

LIVERPOOL. FC Liverpool povedie v novej sezóne holandský tréner Arne Slot.

Do anglického klubu prichádza z Feyenoordu Rotterdam, kde pôsobí aj dvojica slovenských hráčov Leo Sauer a Dávid Hancko.

Informáciu priniesol portál The Athletic. Kluby sa dohodli na kompenzačnom balíku, ktorý umožňuje Slotovi nahradiť Jürgena Kloppa.

The Athletic začiatkom tohto týždňa informoval, že Feyenoord odmietol úvodnú ponuku Liverpoolu vo výške 9 miliónov eur (7,7 milióna libier, 9,6 milióna dolárov), ale obe strany teraz dosiahli dohodu.

K Slotovi sa v Liverpoolu pripojia aj asistent trénera Feyenoordu Sipke Hulshoff a vedúci výkonnostného oddelenia Ruben Peeters.

Blížiace sa vymenovanie Slota potvrdil Klopp na svojej tlačovej konferencii v piatok popoludní pred zápasom Liverpoolu v Premier League proti West Hamu United.

"Veľmi sa mi na ňom páči, že ak je to ten pravý, tak chce túto prácu prijať - je zúfalý, nadšený, ideme do toho," povedal Klopp, ktorý na konci sezóny po deviatich rokoch pri kormidle končí.

"Páči sa mi, ako jeho tím hrá futbal a všetky veci, ktoré o ňom ako o človeku počúvam. Niektorí ľudia, ktorých poznám, ho poznajú, ja ho ešte nepoznám. Dobrý tréner, dobrý chlap.

Ak je pre klub riešením, potom som viac ako šťastný. Nie je na mne, aby som to hodnotil, ale všetko mi to znie veľmi dobre," doplnil.

Slot doviedol Feyenoord v minulej sezóne k titulu v Eredivisie a jeho tím je v tomto ročníku na druhom mieste tabuľky, pričom do konca sezóny zostávajú ešte tri zápasy. Titul už však nemôže získať, v predstihu si ho vybojoval PSV Eindhoven.

Po zisku titulu v minulej sezóne sa o Slota zaujímal Tottenham Hotspur, ale 45-ročný tréner ho nakoniec odmietol a namiesto neho vymenovali Angeho Postecogloua.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kluby sa dohodli. Liverpool oznámil meno nového trénera