Leicester môže oslavovať. Po roku sa vracia späť do Premier League

Momentka zo zápasu QPR - Leeds.
Momentka zo zápasu QPR - Leeds. (Autor: REUTERS)
REUTERS|26. apr 2024 o 23:37

Definitívny postup mu zaistila prehra Leedsu.

LEICESTER. Leicester City si v piatok vybojoval postup späť do Premier League po tom, čo jeho najbližší súper Leeds United prehral s Queens Park Rangers 0:4. Líder Championship tak skončí na prvých dvoch miestach v tabuľke.

Vďaka tomuto výsledku visia šance druhého Leedsu na automatický postup z druhej najvyššej súťaže Championship na vlásku.

Na Leicester strácajú štyri body, pričom do konca sezóny zostáva odohrať ešte jeden zápas a pred Ipswich Town, ktorý má dva zápasy k dobru, majú náskok len jedného bodu.

Prvý polčas bol pre QPR ako zo sna, keďže londýnsky tím strelil dva góly bez odpovede.

Najskôr Ilias Chair skóroval odrazenou strelou spoza šestnástky a v polovici prvého polčasu zvýšil na 2:0 Lucas Andersen.

Leeds sa v druhom polčase snažil zvýšiť tlak, ale bez väčšieho efektu, pričom francúzsky útočník Georginio Rutter vystrelil zo stredu pokutového územia.

Škótsky útočník Lyndon Dykes a Sam Field v druhom polčase skórovali hlavou z vyložených šancí a zavŕšili víťazstvo 4:0.

Tréner Leedsu Daniel Farke sa obrátil na svoju lavičku, aby sa pokúsil ovplyvniť hru a bol to jeden z týchto náhradníkov, útočník Mateo Joseph, ktorý bol najbližšie k tomu, aby videl svoj pokus zblízka, ktorý odvrátil brankár Rangers Asmir Begovič.

Tabuľka Championship

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Leicester môže oslavovať. Po roku sa vracia späť do Premier League