Vavra prirovnávajú k dánskej legende. Raketa, píšu o jeho góle Dáni

Denis Vavro oslavuje so spoluhráčmi gól.
Denis Vavro oslavuje so spoluhráčmi gól. (Autor: X / FC Kobenhavn)
Ivan Mriška|22. apr 2024 o 17:00

Slovenský reprezentant má pred EURO dobrú formu.

KODAŇ, BRATISLAVA. Obranca, ktorý dáva pekné góly z väčších vzdialeností. Denis Vavro opäť potvrdil svoju povesť.

Naposledy sa presadil cez víkend proti Silkeborgu, ktorý FC Kodaň aj vďaka nemu zdolala 2:0 a stále živí šancu na titul.

„Vavrova kľúčová strela z rohu šestnástky dostala Kodaň pred polčas do vedenia,“ rozhodujúci moment opisuje klubový web FC Kodaň.

Raketa, akú dal Gronkjaer

V deň zápasu uvidela Kodaň do Siene slávy svoju legendu, útočníka Jespera Gronkjaera, ktorý hral tiež za Ajax Amsterdam, Chelsea FC či Atlético Madrid.

Vyše desať rokov obliekal dres dánskej reprezentácie a v Kodani ukončil kariéru v roku 2011.

„Vavro vystrelil raketu podobnú poslednému zásahu Jespera Gronkjaera,“ prirovnávajú Dáni.

Denis Vavro bol najlepší zo všetkých Slovákov v zahraničných ligách. Od špecializovaného portálu Sofascore.com dostal výbornú známku 8.3.

Na trávniku strávil celých deväťdesiat minút a dopomohol k dôležitej výhre Kodane. Klub z hlavného mesta Dánska si totiž dvomi prehrami a remízou výrazne skomplikoval boj o ligovú trofej.

Na lídra Bröndby stráca šesť bodov, do konca súťaže zostáva šesť kôl. V nich si zmeria sily so všetkými účastníkmi prvej šestky, s Aarhusom hrá dvakrát.

„Keď hráte po troch zápasoch bez víťazstva, Silkeborg nie je najľahším súperom. Bol to nervózny zápas, dnes sme jednoducho museli získať tri body a našťastie sa nám to podarilo,“ hodnotil tréner FC Kodaň Jacob Neestrup.

Krásny gól reprezentanta

Druhé miesto v rebríčku Slovákov obsadil Tomáš Huk, ktorý hráva v Poľsku za Piast Gliwice. Jeho mužstvo vyhralo na pôde Pogonu Štetín 2:0, slovenský obranca v 11. minúte otváral skóre na 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vavra prirovnávajú k dánskej legende. Raketa, píšu o jeho góle Dáni