Ak ma povolajú, pôjdem bojovať. To je jasná odpoveď, vraví ukrajinský futbalista

Oleksandr Zinčenko.
Oleksandr Zinčenko. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. apr 2024 o 15:25

Hráč Arsenalu Londýn priznal, že od ruskej invázie vo februári predminulého roka daroval približne milión libier na pomoc ľuďom vo svojej krajine.

BRATISLAVA. Ukrajinský futbalista v službách anglického klubu Arsenal Londýn Oleksandr Zinčenko povedal, že ak by ho ukrajinská armáda povolala, odišiel by z Premier League a išiel by bojovať na front.

Ako referuje web The Guardian, dvadsaťsedemročný hráč to povedal v relácii BBC Newsnight.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tento týždeň podpísal zákon o znížení veku pre mobilizáciu armády z 27 na 25 rokov.

„Myslím si, že je to jasná odpoveď. Išiel by som (bojovať),“ povedal Zinčenko, ktorý má na konte 60 duelov v drese ukrajinskej reprezentácie.

Zinčenko poznamenal, že do rusko-ukrajinského konfliktu je zapojených mnoho kamarátov zo školských čias.

„Je ťažké pochopiť, že len nedávno sme boli v rovnakej škole, hrali sme na ihrisku alebo na futbalovom ihrisku a teraz musia brániť našu krajinu,“ povedal niekdajší hráč Manchestru City, ktorý sa na Britské ostrovy presunul po ME 2016 z ruskej Ufy.

Rodák zo Žytomyrskej oblasti priznal, že od ruskej invázie vo februári predminulého roka daroval približne milión libier na pomoc ľuďom vo svojej krajine.

„Viem, že si možno niektorí ľudia myslia, že je pre mňa oveľa jednoduchšie byť tu (v Londýne), ako byť tam (na Ukrajine). Naozaj dúfam, že sa táto vojna čoskoro skončí,“ skonštatoval Zinčenko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ak ma povolajú, pôjdem bojovať. To je jasná odpoveď, vraví ukrajinský futbalista