Škriniar, Karhan, ale aj Weiss. Fanúšikovia zložili top jedenástku za 30 rokov ligy

Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss ml. (Autor: SITA)
Sportnet|2. jún 2023 o 10:30

Najviac hlasov dostal Kinder.

BRATISLAVA. Futbaloví fanúšikovia zložili v rámci 30. výročia Slovenskej republiky ideálnu jedenástku najvyššej futbalovej súťaže za posledné tri dekády.

Prostredníctvom formulára na webovej stránke odovzdalo svoj hlas bezmála päťtisíc fanúšikov. Informoval o tom oficiálny ligový portál.

V ponuke boli pochopiteľne iba hráči, ktorí hrali samostatnú ligu od roku 1993.

V bráne dostal najviac hlasov Ladislav Molnár, predbehol konkurentov ako Juraj Čobej, Dominik Greif, Miroslav Hýll, Miroslav König a Ján Mucha mladší.

V defenzívnej formácii figurujú sprava Peter Pekarík, Milan Škriniar, Dušan Tittel a vôbec najviac hlasov zo všetkých získal Vladimír Kinder, takmer dvetisíc.

„Veľmi si vážim, že som sa zmestil do takéhoto výberu fanúšikov. Dostal som najviac hlasov, lebo som tam bol asi jediný obranca,“ smial sa Kinder.

Na jeho poste mohli fanúšikovia zvoliť hráčov: Eric Davis, Zsolt Hornyák, Vladimír Labant, Vladimír Leitner a Jozef Piaček.

Medzi stopérmi figurovali Balázs Borbély, Vasil Božikov, Marián Čišovský, Ján Ďurica, Peter Dzúrik, Roman Kratochvíl, Branislav Labant, Martin Poljovka, Stanislav Varga a Marián Zeman.

Na pravej strane zase Ivan Kozák, dnes prezident Únie ligových klubov, Lukáš Pauschek, Ladislav Pecko, Boris Sekulič a Radoslav Zabavník.

V strede poľa figurujú v jedenástke Samuel Slovák, Ján Kozák mladší, Vladimír Karhan a najlepší súčasný hráč ligy Vladimír Weiss mladší.

Na krídlach boli v širšej nominácii Igor Bališ, Miroslav Barčík, Ruslan Ljubarskij, Miroslav Sovič a Gino van Kessel, respektíve Aleksandar Čavrič, Róbert Jež, Marko Milinkovič, Marek Ujlaky a Igor Žofčák. V strede poľa zase Tomáš Ďubek, Zsolt Kalmár, Nemanja Matič, Viktor Pečovský, Ibrahim Rabiu, Marek Sapara, Július Šimon, Zdeno Štrba, Róbert Tomaschek a Vladislav Zvara.

Z útočníkov dostali najviac hlasov Róbert Vittek a Marek Mintál. Predstihli tak mená ako David Depetris, Pavol Diňa, Juraj Halenár, Jozef Kožlej, Ľubomír Luhový, Szilárd Németh, Filip Šebo, Róbert Semeník, Stanislav Šesták a Jaroslav Timko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Škriniar, Karhan, ale aj Weiss. Fanúšikovia zložili top jedenástku za 30 rokov ligy