Zápas storočia? Tohto určite. Stropkov si chystá na Slovan špeciálne dresy

Slovan Bratislava je pre Stropkov a okolie veľkým lákadlom. Očakáva sa plný štadión.
Slovan Bratislava je pre Stropkov a okolie veľkým lákadlom. Očakáva sa plný štadión. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|8. nov 2022 o 20:00

Boli časy, kedy Stropkov zdolával Slovan. Žilo tým celé mesto.

STROPKOV. Žreb Slovnaft Cupu vyvolal v Stropkove veľkú eufóriu. Desaťtisícové mestečko, v ktorom vyrástli takí výborní futbalisti ako Pavol Gostič, Jozef Kožlej, Marek Špilár, či Ľubomír Reiter, sa pokúsi skrížiť plány Slovanu Bratislava.

Na východe republiky sa v stredu 9. novembra predstaví historicky najúspešnejší futbalový klub na Slovensku, úradujúci trojnásobný majster a čerstvý osemfinalista Európskej konferenčnej ligy.

Termín dohrávaného zápasu 4. kola sa nezadržateľne blíži a tomu zodpovedá aj dianie v Stropkove. Záujem verejnosti je obrovský, očakáva sa plný štadión.

Úvodný výkop v podaní Gostiča

„Finišujeme s prípravami a bezpečnostnými opatreniami. Tešíme sa na fanúšikov nielen zo Stropkova, ale i blízkeho, či vzdialenejšieho okolia. Verím, že sa nám podarí vytvoriť dôstojné podmienky pre zápas s tak slávnym klubom ako je Slovan Bratislava,“ hovorí prezident MŠK Tesla Stropkov Ondrej Brendza.

Pred začiatkom stretnutia Stropkovčania ocenia hráčov svojho klubu, ktorí súperili so Slovanom v 80-tych rokoch 20. storočia v 1. slovenskej národnej lige. A neboli to hocijaké zápasy, Slovan v nich v Stropkove ani raz nezvíťazil!

Aktérov osemfinálového duelu Slovnaft Cupu, ktorý sa začína o 13.00 h, vyprevadia na hraciu plochu stropkovskí mládežníci, čo tiež nie je na pomery treťoligového klubu každodenná vec.

Stretnutie otvorí slávnostný výkop Pavla Gostiča, miestneho rodáka, ktorý spolu s Petrom Dubovským a Jaroslavom Timkom vytvoril svojho času nezabudnuteľné útočné trio Slovana.

Núdza nebude ani o ďalšie známe osobnosti, o lístky bol v uplynulých dňoch enormný záujem.

„Malo by byť vypredané, očakávame dva a pol tisíc ľudí. V pondelok bolo v predaji ešte asi päťsto lístkov,“ priblížil Brendza.

Nenastúpia v porazeneckej nálade

Kým v minulosti hrávali istý čas v rovnakej súťaži, dnes sú oba kluby v diametrálne odlišnej pozícii.

Slovan Bratislava vládne slovenskému futbalu a reprezentuje ho na medzinárodnej scéne, Stropkov pôsobí v III. lige Východ. Aktuálne mu v nej patrí siedme miesto.

Futbalisti Stropkova (v modro-bielom) stoja pred veľkou výzvou, v Slovnaft Cupe vyzvú Slovan Bratislava.
Futbalisti Stropkova (v modro-bielom) stoja pred veľkou výzvou, v Slovnaft Cupe vyzvú Slovan Bratislava. (Autor: ahoj.tv)

„Je to pre nás doposiaľ určite najväčší zápas v 21. storočí. Slovan navyše privítame v sezóne, v ktorej sa mu podarilo postúpiť do vyraďovacej časti európskej súťaže a po sedemnástich rokoch si v nej znova zahrá slovenský tím. Je to veľká pocta a česť,“ netají Ondrej Brendza, bývalý medzinárodný rozhodca FIFA a od roku 2014 primátor Stropkova.

Futbal je tam podľa neho druhým náboženstvom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas storočia? Tohto určite. Stropkov si chystá na Slovan špeciálne dresy