Historický okamih. Zápas v talianskej Serie A mali v rukách tri rozhodkyne

Rozhodkyne pred zápasom Inter Miláno - FC Turín
Rozhodkyne pred zápasom Inter Miláno - FC Turín (Autor: TASR/AP)
SITA|29. apr 2024 o 19:07

Maria Sole Ferrieriová Caputiová v minulosti viedla aj súboj medzi Sassuolom a Salernitanou, vtedy jej však asistovali muži.

BRATISLAVA. Nedeľňajšie stretnutie najvyššej talianskej futbalovej súťaže mužov medzi Interom Miláno a tímom FC Turín nebolo zaujímavé len tým, že v ňom na San Sire nastúpil už istý šampión.

Do histórie súťaže sa zapísal aj skutočnosť, že premiérovo v histórii viedli stretnutie Serie A výlučne ženy. Upozornil na to web insidethegames.biz.

Na pravidlá dohliadali 33-ročná Maria Sole Ferrieriová Caputiová ako hlavná, na čiarach jej pomáhali Tiziana Trasciattiová a Francesca Di Monteová.

Na nedostatok práce sa tieto rozhodkyne nemohli sťažovať. Tesne po zmene strán Ferrieriová Caputiová vylúčila hosťujúceho Adriena Tamezeho za faul na stredopoliara Henricha Mchitarjana, pričom "si pomohla" aj systémom videoasistenta rozhodcu (VAR).

Neskôr to mala trochu jednoduchšie, keď Matteo Lovato "zostrelil" vo vlastnom pokutovom území Marcusa Thurama a domáci získali výhodu pokutového kopu, ktorú využil Hakan Calhanoglu na druhý gól domácich.

Pre Mariu Sole Ferrieriovú Caputiovú to nebola premiéra na poste hlavnej rozhodkyne v zápase Serie A, už v roku 2022 viedla súboj medzi Sassuolom a Salernitanou.

Až teraz však prišla chvíľa, keď na pravidlá dohliadali výlučne ženy. Spomenuté trio v minulosti viedlo v roku 2022 súboj Serie B a vlani duel Talianskeho pohára medzi Neapolom a Cremonese.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Historický okamih. Zápas v talianskej Serie A mali v rukách tri rozhodkyne