GRÉCKO 20 - SLOVENSKO 20 1:2

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|9. jan 2018 o 19:40

ATÉNY (SFZ/PETER ZEMAN) – Tím trénera Hapala zvíťazil v prvom z dvojice prípravných stretnutí v rámci prípravného kempu nad domácim Gréckom 2:1.

GRÉCKO 20 – SLOVENSKO 20 1:2 (1:1)

Góly: 6. Theodoros - 45+1. Baumgartner, 71. Gamboš
ŽK: X. Georgios - Baumgartner, Boženík
R: Gamaris – Kortesis, Detsi (všetci Grécko)

GRÉCKO 20: K. Konstantinos - V. Konstantinos (46. Georgios-Rafail), Z. Georgios, D. Konstantinos, Alexandros (46. Nikolaos), Theodoros (46. Ch. Konstantinos), Bouzoukis Ioannis (46. N. Georgios), Efstathios, Bastianos Ioannis (64. T. Georgios), Evangelos (46. X. Georgios), Athanosios (46. Antonios).

SLOVENSKO 20: Vantruba – Vallo, Bednár, Oravec, Kozlovský – Sedláček (66. Gamboš), Macho, Adamec (66. Grešák) – Kvocera (66. Tomič), Baumgartner – Fábry (66. Boženík).

Úvod do zápasu našim hráčom nevyšiel podľa predstáv. Už v 6. min sa dostal medzi dvojicu našich stopérov Mingos Theodoros a uspel i v súboji s brankárom Vantrubom – 0:1. Gól v sieti súpera skončil aj po peknej kombinácii nášho mužstva v 15. min, kedy gólmana domácich prekonal Fábry, no zdvihnutá zástavka v rukách postranného rozhodcu nám nedovolila tešiť sa z vyrovnania. V 24. min sa do sľubnej šance dostal domáci D. Konstantinos, našťastie mieril iba vedľa pravej žrde Vantrubovej brány a peknému prieniku Kvoceru po pravej strane, o minútu neskôr, chýbala presnejšia finálna prihrávka. Naše mužstvo sa dočkalo v samom závere prvej časti hry. V nadstavenom čase vysunul Adamec kolmicou do šestnástky Denisa Baumgartnera a ten obstrelil gómana Konstantinosa – 1:1.

Prvý strelecký pokus do priestoru brány patril v 56. min domácemu Ioannisovi, brankár Vantruba bol namieste, no skutočnú pohromu odvracali naši zadáci až o minútu neskôr, keď lopta poskakovala na bránkovej čiare a chýbalo málo, aby sa domáci dostali do vedenia. V ďalšom priebehu sa hra odvíjala medzi šestnástkami, aktivitou zaujal na krídle Kvocera, vo finálnej fáze sa však náš tím nedokázal dostať do vyložených streleckých príležitostí. To platilo len do 71. min, kedy Grešák prestrčil pred hranicou šestnástky loptu na Martina Gamboša a ten utešenou umiestnenou strelou k žrdi poslal naše mužstvo do vedenia 2:1. Už o dve minúty sa ocitol vo veľkej šanci domáci N. Georgios, no Vantruba bol pri žrdi včas a gólu zabránil. V nadstavenom čase zlikvidoval skvelý Vantruba tutovku T. Georgiosa, vo vyrovnanom zápase bolo naše mužstvo o gól lepšie a po bojovnom výkone zaslúžene zvíťazilo 2:1. Odvetný duel je na programe vo štvrtok 11. januára o 14:00 SEČ v Aténach.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

HLASY PO ZÁPASE:

PAVEL HAPAL (tréner SR 20):

"Zápas hodnotím pozitívne, vyzdvihujem najmä prístup hráčov, hoci sa nehralo na ideálnom teréne. Obstáli sme v bojovnosti, v jednoduchosti, hráči plnili pokyny, ktoré od nás dostali. Vysokým pressingom sme prinútili súpera k chybám a práve z dvoch takýchto situácií sme strelili dva góly. Jediná vec, s ktorou môžem byť mierne nespokojný je vstup do zápasu, trochu sme zaváhali v prvej vážnejšej situácii a inkasovali sme gól, so zvyškom zápasu som veľmi spokojný."

MARTIN GAMBOŠ (strelec víťazného gólu SR 20):

"Nebolo ľahké vstúpiť do rozbehnutého zápasu v pozícii striedajúceho hráča, no postupne som si zvykol, opadla zo mňa tréma a hralo sa mi dobre. Pri góle som dostal dobrú prihrávku od Maťa Grešáka, bolo tam veľa hráčov súpera, no videl som aj voľný priestor po pravej ruke brankára, som rád, že sa mi podarilo dobre namieriť a skórovať."

MAREK FÁBRY (hráč SR 20):

"Odohrali sme náročný zápas, nastúpili sme do stretnutia po dlhšej odmlke, čo bolo trochu cítiť, zároveň treba povedať, že sme to na ihrisku odmakali na sto percent."

JAKUB SEDLÁČEK (hráč SR 20):

"Vyhrali sme 2:1 a to je to najpodstatnejšie. O výhre rozhodla efektivita, veľa streleckých príležitostí sme nemali, ale tie ktoré sme si vypracovali, sme dokázali premeniť. Na ihrisku bojoval každý za každého a to nás priviedlo k víťazstvu."

MILAN KVOCERA (hráč SR 20):

"Dokázali sme sa dostať k šestnástke súpera, no tam sme zväčša narazili na kompaktný blok súpera. Verím, že v odvetnom zápase budeme v tomto smere úspešnejší. Na začiatku sme nezachytili celkom dobre tempo hry, naopak v druhej časti hry sme sa dostali do zápasu a ani sa nám pri striedaní nechcelo schádzať z ihriska. Strelili sme dva góly a tešíme sa z výhry."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»GRÉCKO 20 - SLOVENSKO 20 1:2