Chuťovky z NHLky: Čo sa vlastne udialo v Chicagu Blackhawks?

Corey Perry.

Chuťovky z NHLky: Čo sa vlastne udialo v Chicagu Blackhawks?

Corey Perry. (Autor: TASR/AP)
Corey Perry.
Corey Perry. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|30. nov 2023 o 10:00

Z nejasných vyhlásení nepoznáme presné detaily, no máme aspoň približný náčrt.

NEW YORK. “Páni moji, on to naozaj urobil!” 

Taká bola reakcia mnohých na aféru v Chicagu Blackhawks, keď klub rozviazal zmluvu s Coreym Perrym a následne vydal nekonkrétne vyhlásenie. Vraj spravil niečo, prečo ďalej nemôže obliekať dres klubu. 

V predchádzajúcich dňoch sa na sociálnych sieťach rozšírila nevídaná fáma. Podľa tej mal Corey Perry sexuálny pomer s mamou jednotky draftu Connora Bedarda počas tripu, na ktorý boli pozvané matky hráčov.

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Blackhawks tieto dohady oficiálne dementovali až o niekoľko hodín neskôr. Na tlačovej konferencii ich generálny manažér označil na totálne nepravdivé a odporné. 

Lenže internet je rýchly ako blesk. Opäť ukázal svoju silu. Vie uškodiť a aj hoax, ktorému nebol najmenší dôvod slepo veriť, má aktuálne veľký potenciál zamávať s Bedardovou psychikou. 

Situácii nepridalo, že stále vlastne do detailov od oficiálnych zdrojov nevieme, čo sa udialo. Máme hrubý náčrt, no okrem hmlistých predstáv nič navyše. Manažér sa síce snažil v rámci svojich možností priviesť situáciu na správnu cestu a upokojiť bujarú predstavivosť ľudí, ale sám bol pritom viditeľne rozrušený.

Najvážnejšia otázka posledného týždňa v NHL je jasná: Čo sa vlastne udialo v Chicagu Blackhawks? 

Pozn. Podcast bol nahrávaný v stredu.

1.Vedia o tom zástupcovia ligy aj hráčskej asociácie NHLPA. Na skoršie ukončenie kontraktu musíte mať dobrý dôvod. A Blackhawks ho zjavne mali, inak by to boli zatrhli. 

Zo slov manažéra Kylea Davidsona vyplýva, že niekedy v čase, keď sa Blackhawks presunuli do Columbusu, aby tam 22. novembra odohrali zápas proti Blue Jackets, sa udial vážny incident.

Do duelu mal pôvodne nastúpiť aj Corey Perry, no nestalo sa tak. Do arény sa síce dostavil, avšak prišiel sám, nesprevádzali ho spoluhráči. 

V oficiálnom vyhlásení Blackhawks sa píše: "Po internom vyšetrovaní Chicago Blackhawks dospeli k záveru, že Corey Perry sa dopustil správania, ktoré je neprijateľné a v rozpore s podmienkami jeho štandardnej hráčskej zmluvy a interných zásad Blackhawks zameraných na podporu profesionálneho a bezpečného pracovného prostredia." 

Davidson na tlačovej konferencii doplnil, že nemohol zájsť do detailov, “keďže sú do incidentu zapojení konkrétni zamestnanci”. Aby vyvrátil špekulácie o Connorovi Bedardovi, dodal, že presné detaily nepoznajú ani ostatní hráči tímu.

2.Ďalej sa dostaneme len čítaním medzi riadkami. Nič špecifické totiž nepriniesli ani relevantní novinári, teda okrem informácie, že rozšírená fáma je absolútna hlúposť. Z toho si môžeme vyvodiť najpravdepodobnejšiu verziu príbehu. 

Všetko, čo zatiaľ vieme, je, že sa pred spomínaným zápasom proti Columbusu stal incident, ktorý zahŕňal Perryho a niektorého zamestnanca Blackhawks. Nešlo však o hráča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Čo sa vlastne udialo v Chicagu Blackhawks?