Po úchvatnej sezóne posilní reprezentáciu. Slafkovský mieri na majstrovstvá sveta

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. apr 2024 o 06:17

Na svetovom šampionáte sa od draftu nezúčastnil.

MONTREAL. Juraj Slafkovský si s najväčšou pravdepodobnosťou zahrá za Slovensko na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Česku.

Sám to viackrát naznačoval a aj generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan potvrdil, že spolu s väčšinou ostatných hráčov zo zámoria prisľúbil účasť, ak bude zdravý.

Od reprezentácie zatiaľ neprišlo žiadne oficiálne vyhlásenie k jeho osobe. Len pred niekoľkými hodinami totiž ukončil sezónu. Uznávaný zámorský novinár Eric Engels však na sociálnej sieti X priniesol informáciu, že sa mladá slovenská kométa zúčastní na svetovom šampionáte.

Pôjde o najväčšiu hviezdu výberu Craiga Ramsayho. Slovensko malo 50-bodového hráča na majstrovstvách sveta naposledy v roku 2019, keď si za národný tím zahral Tomáš Tatar.

Slafkovský v poslednom zápase uzavrel sezónu ako perfekcionista. Strelil 20. gól a pridal 30. asistenciu, aby zaznamenal 50. bod. V sezóne ho netrápili žiadne vážnejšie zdravotné problémy, nevynechal v nej ani jedno stretnutie.

Ak posilní národný tím, pôjde o jeho tretiu účasť na majstrovstvách sveta. Naposledy sa v národnom drese predstavil ešte v roku 2022 predtým, ako sa stal draftovou jednotkou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po úchvatnej sezóne posilní reprezentáciu. Slafkovský mieri na majstrovstvá sveta