Buček zamieril do pôrodnice, Nitrania aj bez neho dobyli košický ľad

Hokejisti Nitry v dueli s Košicami.
Hokejisti Nitry v dueli s Košicami. (Autor: Peter Jesenský)
Svjatoslav Dohovič|21. jan 2024 o 23:23

V zápase padol aj kuriózny gól.

KOŠICE. Keď prvých päť minút zápasu Košičania nepustili svojho súpera do svojej obrannej tretiny a z veľkého tlaku napokon dosiahli v úvodnom dejstve vedúci gól, zdalo sa, že si kráčajú po predĺženie víťaznej januárovej série.

Druhý gól však nepridali, ani pri piatich presilovkách v prvej a druhej tretine. V tretej tretine sa dokonale potvrdilo, že jednogólové vedenie je nebezpečné a Nitrania tromi gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu.

Dávid Okoličány najprv strelou z prvej vymietol horné poschodia bránky Jaroslava Janusa, potom ho síce v nájazde Janus lapačkou vychytal, ale vracajúci sa košický obranca Radek Deyl vrazil svojho brankára aj s pukom do bránky a rozhodcovia gól po prezeraní videa uznali.

Keď išli Nitrania osem minút pred koncom po výbornom teči Sebastiana Čederleho do dvojgólového vedenia, ostali Košičania dokonale obarení.

Opäť sa predbiehali v prihrávkach a v posledných štyroch minútach pri presilovke a powerplay poslali na výborne chytajúceho Libora Kašíka len dve strely.

A keď ten pol minútu pred koncom tretej tretiny betónom vychytal nájazd Huntera Fejesa, mohli sa Nitrania presne po desiatich mesiacoch tešiť z víťazstva nad Košicami a stali sa ďalším tímom, ktorý v tejto sezóne dobyl Steel Arénu.

Frustrovaný tréner Ceman

Košičania prehrali už ôsmy domáci zápas v tejto sezóne a viac ich v základnej časti v Steel Aréne prehrali len pri najmenej úspešných sezónach.

Zbabranou treťou tretinou fanúšikom pripomenuli domáci zápas s Trenčínom z konca novembra, po ktorom nasledovala v košickom prípade málo vídaná séria deviatich prehier v rade.

A tak nečudo, že v závere sa opäť po dlhšej dobe ozýval z tribún aj piskot. Frustráciu neskrýval po zápase ani tréner Dan Ceman.

„Ani neviem, čo povedať. Išli sme do tretej tretiny s jednogólovým vedením, ale bol som nervózny, že sa môže niečo extrémne stať.

Potrebujem vysvetlenie, prečo bol uznaný druhý gól Nitry. Ale na druhej strane nemôžeme vyhrávať zápasy 1:0. Prvá tretina bola z našej strany výborná.

Potom sme mali presilovky, ktoré mohli rozhodnúť zápas, ale nedokážeme si v nich vytvoriť šance. Jednoducho nemôžeme hrať štyridsať minút na udržanie jednogólového náskoku. Dnes sme chybovali pri góloch aj v obrane.

Som z dnešného zápasu sklamaný,“ zhodnotil zápas narážajúc na skutočnosť, že v posledných troch zápasoch dokázali Košičania využiť len jedinú zo šestnástich presilových hier.

Kapitán Michal Chovan priznal, že výkon mužstva nebol dobrý: „Dnes sme nenadviazali na dobré predchádzajúce zápasy. Nevyšla nám posledná tretina, nevyužili sme presilovky a to bol asi najväčší problém.

Opäť sa nám dialo to, čo predtým a opäť nám to tam nepadlo.“ Aj podľa strelca jediného košického gólu Mária Luntera musia k výborne odohraným oslabeniam pridať aj v presilovkách.

„Mali to dnes byť tri body pre nás, ale nepostrážili sme si to. Veľmi sme chceli dať druhý gól, prišla chyba a je jedno, kto ju urobil, vyrovnali, potom prišiel druhý kontroverzný gól a už sme to nedokázali zvrátiť. Musíme sa z toho otriasť a ísť ďalej,“ dodal Lunter.

V najbližšom kole cestujú Košičania do Trenčína, ktorému majú čo vracať. Ktovie, ako sa ďalšia domáca prehra prejaví v zápase so súperom, ktorý bol na začiatku veľkej decembrovej výsledkovej krízy obhajcov titulu.

Podľa Luntera to bude určite ťažký zápas: „Každý sa snaží hrať čo najlepšie, ale musíme sa sústrediť najmä na seba. Rozobrať si tento zápas a v piatok ísť do Trenčína po víťazstvo. Verím, že uspejeme.“

Bučeka v pôrodnici nahradil na ľade Okoličány

Po prvých dvoch tretinách to vôbec nevyzeralo na to, že by si Nitrania mohli z metropoly východu odviezť tri body. Priznal to aj asistent trénera Dušan Milo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Buček zamieril do pôrodnice, Nitrania aj bez neho dobyli košický ľad