Bol odpísaný, ale zmenili názor. Do českej reprezentácie sa vracia problémový hráč

Jakub Vrána.
Jakub Vrána. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|22. apr 2024 o 19:02

Nastúpiť v drese Česka by mal už v prípravných zápasoch so Slovenskom.

PRAHA. Česká hokejová reprezentácia oznámila doplnenie súpisky v prípravnom kempe na domáci svetový šampionát. Do tréningového procesu pribudne útočník Jakub Vrána.

Bronzový medailista z MS 2022 tak môže zabojovať o účasť na svojom štvrtom šampionáte.

Správa prichadzá necelé tri mesiace po tom, čo sa generálny manažér národného tímu Petr Nedvěd pre sport.cz vyjadril, že to nie je hráč, ktorý bude reprezentovať Česko na domácich MS.

Vedenie českého hokeja ale napokon zmenilo názor a rozhodlo sa Vránovi dať šancu.

"Počas kempu v Českých Budějoviciach sme sa spoločne s trénermi zhodli, že si Jakub Vrána zaslúži šancu pobiť sa o miesto v zostave na majstrovstvách sveta," povedal Nedvěd.

Dvadsaťosemročný hokejista strávil uplynulú sezónu prevažne v AHL v drese Springfieldu Thunderbirds, kde si pripísal 36 bodov za 16 gólov a 20 asistencií v 42 zápasoch. Ročník začínal v NHL v tíme St. Louis Blues.

"Kuba má za sebou sezónu, počas ktorej sa neudržal v hlavnom tíme NHL. Na farme sa mu ale začalo dariť a bol aj produktívny. Napriek tomu, že väčšinu sezóny strávil v AHL, chceme mu dať šancu v našom prípravnom kempe.

Chceme ho vidieť v akcii už počas dvoch zápasov na Slovensku," dodal hlavný trenér českej reprezentácie Radim Rulík.

Kariéru Vránu sprevádza povesť problémového hráča. Počas pôsobenia v Detroite absolvoval v roku 2022 asistenčný program NHLPA, ktorý slúži hráčom na pomoc s problémami s mentálnym zdravím či závislosťami.

V tom čase sa hovorilo, že mal dlhodobo užívať návykovú látku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Bol odpísaný, ale zmenili názor. Do českej reprezentácie sa vracia problémový hráč