Radivojevič sa stal historickým rekordérom. Vo Švédsku ešte taký junior nehral

Radosť Luku Radivojeviča po jeho prvom góle na MS do 20 rokov.
Radosť Luku Radivojeviča po jeho prvom góle na MS do 20 rokov. (Autor: IIHF.com)
Šimon Čop|29. jan 2024 o 14:20

Chromiak s Regendom zažiarili v AHL.

BRATISLAVA. Ak sa splnia predpovede skautov a rast jedného z najtalentovanejších slovenských obrancov bude pokračovať takýmto tempom, zrejme sa jedného dňa dočkáme v seniorskej reprezentácii Radivojeviča.

Nepôjde však o Branka, držiteľa striebornej a bronzovej medaily z majstrovstiev sveta, ale o jeho syna. Luka sa už slovenským fanúšikom vryl do pamäti na nedávnych MS do 20 rokov a vo Švédsku sa z neho stáva ozajstná hviezda juniorskej súťaže.

Minulý týždeň bol preňho pamätný. Zbieral body ako na bežiacom páse a navyše utvoril historický rekord vo švédskej juniorskej lige.

V európskych súťažiach sa zadarilo i útočníkovi Andrejovi Kudrnovi z Litvínova. Bol najproduktívnejším Slovákom v českej Tipsport extralige.

Zvyšnú trojicu vo výbere Slovákov, ktorí zaujali v uplynulom týždni na zahraničných ľadoch, tvoria Pavol Regenda, Martin Chromiak a Adam Ružička pôsobiaci v Severnej Amerike.

Luka Radivojevič 

Zrejme to je len otázka času. Netreba sa pýtať či, ale odkedy bude Luka Radivojevič pravidelne hrávať medzi mužmi vo Švédsku. 

Čerstvo sedemnásťročný mladík totiž absolútne dominuje v tamojšej juniorskej súťaži. Počas minulého týždňa sa definitívne zapísal do histórie. 

V 35 zápasoch prebiehajúcej sezóny zaznamenal 31 bodov. Vo švédskej najvyššej súťaži do 20 rokov pred ním nikdy nehral obranca kategórie U17, ktorý by dokázal takto produkovať. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»Radivojevič sa stal historickým rekordérom. Vo Švédsku ešte taký junior nehral