II. liga – Balaj s expresným hetrikom, stačilo mu 18 minút

(Zdroj: FB/MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)
Branislav Sarňák|23. júl 2018 o 11:00

ŽILINA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – V prvom kole II. ligy na seba upozornil expresným hetrikom slovenský mládežnícky reprezentant Filip Balaj. Ten v drese žilinského B-tímu strelil tri góly za 18 minút a dopomohol k výhre šošonov nad Bardejovom 6:4.

Takúto prestrelku na úvod sezóny nečakali ani samotní hráči. Veď výsledok 6:4 je skôr hokejový ako futbalový. "Takýto zápas isto potešil divákov. Nás hráčov bavil, lebo stále sa niečo dialo. Z hetriku som rád, konečne mi to tam dalo, ale dôležitejšie ako moje góly sú tri body," povedal pre futbalnet.sk Filip Balaj. Ten sa z presných zásahov tešil v 20., 24. a 38. minúte. Prvý a druhý zásah zaznamenal hlavou, hetrik zavŕšil, keď pohotovo dorazil strelu Kleca. "Nepamätám si, kedy som dal naposledy tri góly. Osobne mám radšej ofenzívne zápasy, v ktorých padne desať gólov a na konci vám ľudia zatlieskajú, ako keď sa hrá defenzívne. Každým gólom rastie sebavedomie, ale musím zostať pokorný a ďalej na sebe pracovať," vravel Balaj. A ako reagoval tréner Norbert Guľa v šatni po takomto zápase? "Tréner nás pochválil za dobrý výkon, aj keď sa našli v našej hre vzadu chyby," opísal zakončovateľ koučove slová.

(Zdroj: FB/MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)

Balaj v minulej sezóne prestúpil z Nitry do Žiliny, no za prvý tím žlto-zelených nedal žiadny gól. Po odchode Samuela Mráza do Empoli, ktorý bol s 21 gólmi v uplynulom ročníku najlepší strelec celej Fortuna ligy, ukázal Balaj, že by mohol zabojovať o voľné miesto na žilinskom hrote. "Ja si odvádzam len svoju robotu a zvyšok je už na tréneroch," povedal Balaj na túto tému.
Rodák zo Zlatých Moraviec pôsobil v minulej sezóne v Žiline pod trénerom Adriánom Guľom. Guľa sa po poslednom zápase premiestnil k reprezentácii do 21 rokov. "Guľa je správna voľba pre mládežnícku repre a veľmi dobrý krok od SFZ. Samozrejme, mu to želám a verím, že pod jeho vedením budeme čo najdlhšie v hre o budúcoročné majstrovstvá Európy," zakončil Balaj, ktorý je člen výberu do 21 rokov. Fotky v článku sú z Facebooku MŠK Žilina.

Súvisiace články
http://futbalnet.sk/spravy/ii-liga-na-zaver-prveho-kola-prestrelka-v-ziline
http://futbalnet.sk/spravy/ii-liga-v-sobotu-sa-zrodilo-prekvapenie-aj-vyprask-ako-to-videli-treneri
http://futbalnet.sk/spravy/ii-liga-na-uvod-noveho-rocnika-triumf-petrzalky-na-pode-lokomotivy-kosice

(Zdroj: FB/MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Balaj s expresným hetrikom, stačilo mu 18 minút