II. liga - Dzurík sa podieľal na demontáži Lokomotívy Košice, z ligového gólu sa tešil po troch rokoch

(Zdroj: 1.FCTP, Autor: 1.FCTP)
Branislav Sarňák|13. aug 2018 o 13:15

PREŠOV (SFZ/1fctatran) - Prešovský stopér Ján Dzurík otvoril skóre zápasu proti Lokomotíve Košice. Tatran v súboji nakoniec zvíťazil vysoko 5:1. Dzurík sa gólovo presadil aj v minulotýždňovom pohárovom zápase, ale v lige zaznamenal presný zásah po troch rokoch.

Svojím gólom sa podieľal na prvej výhre Tatrana v Stropkove. "Už si ani nepamätám, kedy som naposledy skóroval. Bolo to ešte pred postupom v druhej lige asi tri roky dozadu. V pohári som dal gól, aj keď sme hrali v najvyššej súťaži. Každý jeden zásah poteší," povedal spokojne Ján Dzurík, ktorý otvoril skóre stretnutia už v 6. minúte.

Trápiacim sa hosťom nepomohlo ani vyrovnanie, s Prešovom nakoniec vysoko prehrali. "Čakali sme ťažký zápas. Začali sme dobre, prvý gól sa nám podarilo dať skoro. Súper po našej chybe vyrovnal, ale vzopreli sme sa, povedali si, že dáme gól a súboj zvládneme. Chvalabohu, tak to aj bolo," povedal stopér pre klubovú stránku Tatrana.

O výhre 5:1 rozhodli Šarišania v druhom polčase, po zmene strán dali štyri góly. Zeleno-bielym pomohli aj slová, ktoré padli v kabíne. "Povedali sme si niekoľko vecí. Hlavne, aby sme zachovali väčší pokoj pri zakončení a že tie šance prídu. Príležitosti sme si vytvorili a góly sme dali, z toho sa tešíme. Druhý polčas bol jednoznačne lepší. Aj v prvom polčase sme mali jednu veľkú šancu, škoda, že ju Kraľovič nedal."

Pred bránkou Prešova sa veľa zaujímavého neudialo. Hostia mali len jednu dobrú šancu a tú hneď využili. "Asi tak. Gól padol po našej chybe po autovom vhadzovaní. Stalo sa. Dôležité je, že sme sa nepoložili. Paťo Lukáč inak veľa práce nemal a vlastne ani my v obrane," priznal "Dzuro".

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Micovčák strelil premiérový gól

Jedným gólom prispel k výhre nad Lokomotívou Košice aj Erik Micovčák. Ten mal v predchádzajúcich zápasoch niekoľko dobrých príležitosti, no strelecký účet v drese Prešova sa mu podarilo otvoriť až na štvrtý pokus. Jeho premiérový zásah na 2:1 bol pre Tatran zlomový, potom Prešovčania svoj náskok už iba zvyšovali. "Som veľmi rád, pretože tréner mi od začiatku prízvukoval, aby som dal gól. Teším sa, že sa to podarilo," hovoril s úsmevom 22-ročný útočník, ktorý opísal svoj gólový moment takto: "Filip Maník mi prihral do stredu. Nikto predo mnou nebol, nevedel som čo s loptou, tak som vystrelil a lopta skončila v bráne."

Rodáka z Košíc potešil gól, ale hlavne tri body. "Sme radi, že sme vyhrali aj v Stropkove. Doma musíme vyhrávať, čo získame vonku, to je taká nadstavba," dodal Erik Micovčák.

(Zdroj: 1.FCTP, Autor: 1. FCTP)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Dzurík sa podieľal na demontáži Lokomotívy Košice, z ligového gólu sa tešil po troch rokoch