II. liga - Na úvod nového ročníka triumf Petržalky na pôde Lokomotívy Košice

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Branislav Sarňák|20. júl 2018 o 20:40

DRUŽSTEVNÁ PRI HORNÁDE (SFZ, brs) - Nová druholigová sezóna odštartovala súbojom FC Lokomotíva Košice - FC Petržalka. Z triumfu v otváracom dueli sa tešili hráči z hlavného mesta Slovenska, ktorí si domov odvážajú tri body po výhre 2:1.

Úvodný gól stretnutia strelil hráč Petržalky Erik Prekop. Toho v šestnástke v 11. minúte našla centrovaná lopta od kapitána Juraja Pirosku. Prekop vysokú loptu už len hlavou umiestnil do bránky Mateja Fabiniho. Domáci sa z gólu otriasli a na 1:1 vyrovnal v 28. minúte Kamil Karaš, ktorý približne z desiatich metrov z prvej usmernil perfektnú prihrávku Michala Grohoľa. O osude stretnutia rozhodol v 59. minúte kapitán hostí Boris Turčák. Ten si spracoval Piroskov center, potiahol do veľkého vápna a strelou z jeho rohu prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.

FC Lokomotíva Košice - FC Petržalka 1:2 (1:1)
Góly:
 28. Karaš – 11. Prekop, 59. Turčák
ŽK: Piroska, Ďurek (obaja FC Petržalka)
Rozhodoval: Michlian
FC LOKOMOTÍVA KOŠICE: Fabini - Grohoľ, Kolek (83. Bardetskyi), Tóth (77. Novotný), Karaš, Zajac, Pavúk, Kuľha, Harvila, Jano, Hovančík. Tréner: Andrejko.
FC PETRŽALKA: Valach - Ďurek, Privrel, Sopúch, Nemec, Kavoň, Piroska, Gašparovič (89. Vecsei), Turčák, Prekop (78. Iván), Lády (46. Vician). Tréner: Borbély.

HLASY PO ZÁPASE
Bohumil Andrejko (tréner Lok. Košice):
"Výsledok nás nepotešil o to viac, že sme prehrali pred domácimi fanúšikmi. Ďakujeme, že nám ľudia držali prsty a povzbudzovali celý zápas. Vieme, že nemôžeme podceniť žiadneho súpera, chlapci boli dobre pripravení na zápas."
Balázs Borbély (tréner FC Petržalka): "Každá výhra poteší, s výsledkom sme veľmi spokojní. Hra v niektorých fázach ešte nebola úplne ideálna. Máme ešte čo robiť, aby sme to zlepšili. O zápase rozhodla efektivita, lebo aj domáci mali svoje šance."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Na úvod nového ročníka triumf Petržalky na pôde Lokomotívy Košice