Karaš po kurióznom víťaznom góle: Hlavne, že nám pomohol

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|7. okt 2017 o 14:15

Autor: Tomáš Zagiba

Keď Kamil Karaš v 41. minúte duelu proti rezerve Podbrezovej napriahol spoza šestnástky, ani sám nečakal, že lopta smerujúca priamo na brankára hostí skončí v sieti. A už vôbec netušil, že práve tento kuriózny gól rozhodne o osude duelu.

Loky sa proti "železiarom" rýchlo ujala vedenia, v 14. minúte otvoril skóre František Vancák. Viacero ďalších dobrých príležitostí ale zostalo nevyužitých. Až necelých päť minút pred polčasovou prestávkou vystrelil Karaš, a hoci jeho pokus nebol práve najrazantnejší či najpresnejší, znamenal navýšenie vedenia na 2:0. Zdalo sa, že gólman Samuel Vavrúš už má loptu v moci, no o stotinu neskôr mu prepadla pomedzi nohy a skončila v sieti.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

"Bol to trošku kuriózny gól, no hlavne, že nám pomohol. Tréner nás stále nabáda k tomu, aby sme strieľali. V šatni hovoril, že sme sa sami presvedčili, že niekedy aj z takej strely padne gól. To nás len ďalej núti strieľať. Dúfam, že nám tam budú padať aj takého góly," zaželal si Kamil Karaš. A hoci tréner prízvukoval, že je potrebné strieľať čo najviac, jeho slová akoby zostali nevypočuté. Loky mala hernú prevahu, no v druhom polčase zlyhávala práve vo finálnej fáze. "Presne tak. Sami sme cítili, že chýba nejaká strela či moment prekvapenia. Možno sme aj chceli viac strieľať, no nedostávali sme sa do palebných pozícií, vždy sme v poslednej chvíli zaváhali. Musíme sa aj v tomto smere zlepšiť."

Kamilov gól sa nakoniec ukázal byť víťazný, keďže v 86. minúte nečakane znížil Rastislav Fischer. "Chceli sme to už uhrať na nulu, škoda pre mužstvo aj pre brankára, že nám to nevyšlo. Opticky sme mali viac z hry, mohli sme pridať aj ďalšie góly. Napokon je z toho iba tesné víťazstvo, no dôležité sú tri body. Potrebovali sme sa chytiť po prehrách v Borčiciach a v Seredi. Verím, že tento triumf nás nakopne do ďalšej víťaznej série," dodal Karaš, ktorý ihrisko opustil len minútu pred inkasovaným gólom. Pri schádzaní z hracej plochy k nemu pribehol Lukáš Horváth, ktorý mu niečo pošepol do ucha. "Poďakoval mi za výkon, že sme to oddreli. Máme medzi sebou dobré vzťahy, sme kamaráti," povedal rodák zo Starej Ľubovne.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

V piatok popoludní sme opäť potvrdili, že v Družstevnej pri Hornáde nám to ide. V aktuálnom ročníku sme doma odohrali šesť zápasov, pričom všetky sme vyhrali. "Ja som sa už v minulosti vyjadril, že doma musíme zbierať body, pretože dobre vieme, ako ťažko sa hrá vonku. Do všetkých duelov ideme s cieľom vyhrať. Doma máme výhodu, keďže poznáme prostredie i ihrisko. Bola by škoda, keby sme to nevyužívali," uzavrel 26-ročný ofenzívny záložník, ktorý má v tejto sezóne 2. ligy na konte už sedem presných zásahov.

FC Lokomotíva Košice - FK Železiarne Podbrezová B 2:1 (2:0)
Góly: 14. Vancák, 41. Karaš - 86. Fischer; ŽK: 43. Válovčan Divákov: 350 Rozhodoval: Michlian.

FCL: Bréda - M. Tóth, Kuľha, Cicman, Pavúk - Vancák, Ilinjo - Zajac (K), Karaš (85. Harvila), Gáll (77. L. Tóth) - Horváth.

Podbrezová B: Vavrúš - Migaľa (K), Kupčík, Marchuk (46. Bellay), Hric (72. Lukáčik), Fischer, Magda, Jedinák (72. Sokol), Haščák, Válovčan, Kuzma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Karaš po kurióznom víťaznom góle: Hlavne, že nám pomohol