LM: TRNAVA ZDOLALA ZRINJSKI MOSTAR 1:0

(Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Peter Cuninka|11. júl 2018 o 20:14

TRNAVA (SFZ/PETER ZEMAN) – V prvom zápase 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov 2018/2019 zdolal FC Spartak Trnava bosnianskeho majstra HŠK Zrinjski Mostar 1:0.

Gól: 79. Jirka
ŽK: Hladík, Čanturišvili - Stojkič, Čirjak, Jovič
ČK: 88. Čanturišvili (po 2. ŽK) - 70. Čirjak (po 2. ŽK)
R: Ščerbakov – Chomčenko, Getikov (všetci Bielorusko), bez divákov.

TRNAVA: Chudý - Kadlec, Hladík, Godál, Čonka - Greššák, Rada - Jirka, Grendel (78. Jarovič), Čanturišvili – Egho (86. Miesenböck)

MOSTAR: Brkič - Galič, Jakovljevič, Barišič, Stojkič - Rustemovič, Čirjak - Filipovič (87. Bencun), Bilbija, Todorovič (72. Pezer) - Ačimovič (67. Jovič)

V prvej štvrťhodine sa hra odvíjala v strede poľa a jediný strelecký pokus medzi žrde vyslal v 7. min spoza šestnástky Filipovič, ale brankára Chudého neprekvapil. V 24. min poslal z ľavej strany loptu do šestnástky Mostaru Čonka, no Egho ani Grendel na prudkú prihrávku stredom šestnástky nedosiahli. Na opačnej strane v 34. min poslal nebezpečný center dokonca pozdĺž pätky Chudého brány Stojkič, no ani útočníci Mostaru neboli v správnej chvíli na správnom mieste. V ideálnej streleckej pozícii sa ocitol o dve minúty neskôr Čanturišvili. Egho sklepol na Grendela, ten posnul z prvej na Čanturišviliho, no jeho strela minula bránu gólmana Brkiča.

Do druhej časti hry vstúpili aktívnejšie Trnavčania a hneď z prvej akcie Grendelovu umiestnenú strelu pod brvno vytlačil gólman hostí s námahou na roh a gólové parametre mal aj o päť minút center Jirku, ktorý v tiesni medzi obrancami neskrotil agilný Grendel. Blízko ku gólu boli hostia v 54.min. Na pravej strane ihriska si zbehol Filipovič a jeho strela po zemi prepálila rukavice gólmana Chudého. Našťastie, loptu pred bránkovou čiarou upratal odkopom do autu Kadlec. V 60. min sa k zakončeniu dostal po narážačke s Eghom Greššák, ale v koncovke nemal dostatok síl na razantnejšiu strelu a o štyri minúty neskôr si Jirka obhodil Stojkiča, no ani jeho strela neprekonala gólmana hostí. Hostia dohrávali od 70. min bez vylúčeného Čirjaka a prevahu gólovo vyjadrili Trnavčania v 79. min, keď Erik Jirka si prevzal loptu na pravej strane a oblúčik ponad brankára súpera doplachtil do brány - 1:0. Trnavčania zápas doviedli napriek vylúčeniu Čanturišviliho v samom závere do víťazného konca, o týždeň nastúpia v Mostare do odvety s jednogólovým náskokom.

(Zdroj: TASR, Autor: TASR)

HLASY PO ZÁPASE:

Radoslav Látal (tréner Trnavy): "S výsledkom som spokojný. Chceli sme hrať na nulu a to sme splnili. Čakali sme na našu šancu a tú sme premenili, je to dobrý výsledok do odvety. V Mostare nás však čaká ťažký zápas, je tam teplo, búrlivá atmosféra. Dnes sme vyhrali, ale ešte sme len v polovičke. V závere prišlo zbytočné vylúčenie Čanturišviliho, ale to platí aj pre nich. Naše prišlo našťastie až v závere."

Ante Miše (tréner Mostaru): "Bol to zápas dvoch výkonnostne vyrovnaných mužstiev. Chceli sme kontrolovať hru, taký bol náš plán, ale po vylúčení Čirjaka v 70. minúte sme boli nútení ho zmeniť. Gól sme dostali po nešťastnej akcii, neskladáme však zbrane. Je za nami len prvý polčas, doma budeme hrať rozhodne inak. Bude to iný zápas a verím, že si v ňom vytvoríme viac šancí a budeme viac riskovať."

(Zdroj: TASR, Autor: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»LM: TRNAVA ZDOLALA ZRINJSKI MOSTAR 1:0