Lokomotíva na vypredanom štadióne tesne prehrala s Popradom

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|17. nov 2017 o 18:40

Autor: Tomáš Zagiba

Vôbec prvú domácu prehru v doterajšom priebehu sezóny utrpeli futbalisti Lokomotívy Košice v poslednom jesennom kole. V Družstevnej pri Hornáde podľahli Popradu po bojovnom výkone tesne 0:1.

Zverenci trénerského dua Rusnák - Džubara nastúpili proti kvalitnému súperovi bez štvorice zranených opôr Karaša, Horvátha, Vancáka a Harvilu. Prvý pokus vyslal v 6. minúte hosťujúci Gallovič, z dobrej pozície ale mieril vedľa Brédovej bránky. Ešte väčšiu šancu mal v 11. minúste Stanislav Šesták, ktorý z bezprostrednej blízkosti napálil do žrde. V 20. minúte sa niekdajší slovenský reprezentant dostal do ďalšej šance, no opäť nepochodil. Následne mohlo zahrmieť na druhej strane, po centri Zajaca hlavičkoval Serečin, jeho pokus taktiež skončil na ľavej žrdi. V 31. minúte nebezpečne vypálil Horodník, Bréda loptu vytlačil na roh. Lokomotíva odpovedala strelou Pavúka, ktorá bola takisto zblokovaná na rohový kop. Posledné slovo mal v prvom polčase krídelník Lokomotívy Lukáš Tóth, jeho ďalekonosný pokus takmer prekvapil brankára Maleca, no letel tesne nad jeho svätyňu.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Aj druhý polčas bol od úvodu zaujímavý. Prvú veľkú príležitosť mali Podtatranci po zaváhaní Brédu, na opačnej strane skúšal šťastie po individuálnom prieniku Človečko. Skóre sa ale nemenilo. Azda najväčšiu príležitosť mali domáci v 56. minúte, keď si Človečko šikovne narazil so Serečinom a už-už vysúval voľného Lukáša Tótha, no loptu v poslednej chvíli zachytil stopér hostí. To akoby Popradčanov znovu naštartovalo. V 61. minúte mal obrovskú šancu Horodník, gólu zabránil na bránkovej čiare Mikuláš Tóth. O štyri minúty neskôr pálil z voleja Šesták, ktorý sa ešte stále len zastreľoval. V 73. minúte už ale mieril presne. Po štandardke sa k nemu odrazila lopta a z čistej pozície nedal Brédovi šancu - 0:1. Záver zápasu drámu nepriniesol, hostia si ustrážili jednogólové vedenie a získali dôležité tri body.

Lokomotíva stále zostáva na čele tabuľky, na konte má 33 bodov. Poprad po víťazstve na ihrisku súpera poskočil s 31 bodmi na druhé miesto. Do konečného poradia po jesennej časti však ešte budú mať čo povedať Skalica, Sereď či Žilina B, ktorých zápasy 17. kola čakajú cez víkend.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

ROZHODLA JEDNA ŠTANDARDKA

Tréner Lokomotívy Albert Rusnák bol, samozrejme, po prehre sklamaný, ale na početnú maródku v mužstve sa nevyhováral: "Chceli sme vyhrať, bohužiaľ, nepodarilo sa. Rozhodla jedna štandardná situácia. Ja som sa celú jeseň na nič nevyhováral, samozrejme, dnes môžeme polemizovať, ako by to dopadlo, ak by hrali Karaš, Horváth, Vancák či Harvila. Zranenia ale patria k futbalu, človek s tým musí rátať. Nemá zmysel plakať, pretože vám to v ničom nepomôže. Hráme s tým, čo máme, dnes sme hrali prvýkrát v takomto zložení. Chceli sme vyhrať, no keď sa na to reálne pozrieme, tak v tejto zostave sme mali asi maximálne na bod. Ideme ďalej."

"Zaslúžene sme triumfovali, mali sme veľa šancí, Lokomotíva len jednu, keď trafila do žrde. Možno je to tým, že domáci majú zranených hráčov, ale to je v priebehu súťaže normálne. Sme radi za tri body, priblížili sme sa k súperovi na dostrel," pridal svoj názor hrajúci tréner a tiež hrdina stretnutia Stanislav Šesták.

FC Lokomotíva Košice - FK Poprad 0:1 (0:0)
Gól: 74. Šesták; ŽK: 28. Ilinjo, 90. Dický - 45. Gallovič; Rozhodoval: Hrčka; Divákov: 600

FCL: Bréda - M. Tóth, Kuľha, Cicman (71. Kolek), Cmarko - Ilinjo, Pavúk - Zajac (K), Človečko (77. Dický), L. Tóth (60. Gáll) - Serečin

Poprad: Malec - Urbanič, Hric, Palša (K), Kica - Kopúnek, Hatok (90. Jančo) - Gallovič, Medak (86. Daško), Horodník - Šesták (90. Dubec)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lokomotíva na vypredanom štadióne tesne prehrala s Popradom