Lokomotíva triumfom nad Žilinou "B" potvrdila prvé miesto v tabuľke!

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|22. sep 2017 o 23:20

Autor: Tomáš Zagiba

Šesťbodový zápas zvládli futbalisti Lokomotívy Košice na výbornú. Na domácej pôde porazili rezervu MŠK Žilina 2:0 a na čele tabuľky si vypracovali štvorbodový náskok. Ten ešte môže cez víkend skresať tretia Skalica, ktorá sa predstaví na ihrisku Liptovského Mikuláša.

Lokomotíve dokonale vyšiel taktický plán. Hoci sa v úvode zdalo, že súper má herne navrch, modro-bieli mali priebeh duelu pod kontrolou. Číhali na svoju šancu a "šošonov" skúsene držali na dištanc. Prvú lepšiu príležitosť mal v 9. minúte Človečko, z jeho strely bol napokon roh, po ktorom zakončoval Cicman tesne vedľa. Hostia sa k zakončeniu dostali až po štvrťhodine, Jankauskas i Lacko ale mierili mimo troch žrdí. Naši chlapci postupne začali preberať iniciatívu. V 22. minúte poslal do šestnástky nadýchaný center Zajac, Dušan Kolek, ale hlavou nenamieril presne. O štyri minúty neskôr bol Kolek faulovaný pred pokutovým územím hostí, Karašovi z priameho kopu veľa nechýbalo. Vynahradil si to však v 29. minúte. Na ľavej strane vybojoval loptu Kolek, posunul ju Karašovi, ten priťukol Vancákovi, ktorý sa už-už v šestnástke uvoľňoval, v čom prišiel nedovolený zákrok a pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Karaš, ktorý prekonal brankára Holeca - 1:0!

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Inkasovaný gól hostí značne poznačil. Druhé dejstvo vyšlo Lokomotíve bravúrne a súper bol každou minútou viac a viac frustrovaný. Zvlášť po tom, ako brankár Holec v 50. minúte vyrazil strieľanú prihrávku iba pred seba a Rado Človečko pohodlne zvýšil na 2:0! V 55. minúte sa mohlo skóre meniť znovu, netradičný rohový kop Zajaca sa od zeme odrazil priamo do brvna Holecovej svätyne. V 59. minúte podnikol ofenzívny výpad Pavúk, ktorý prihrával pod seba na Človečka, ktorý v sklze zakončil tesne vedľa pravej žrde. Ďalšie brvno opečiatkoval striedajúci Lukáš Horváth, ktorý v 66. minúte zakončoval hlavou po centri M. Tótha. "Horvi" mohol skórovať aj v 73. minúte po šikovnej kombinácii s Človečkom a Zajacom, žiaľ, pálil len do pripraveného Holeca. V záverečnej pätnásťminútovke sa už zápas iba dohrával, Loky ho pohodlne doviedla do víťazného konca.

Po piatkovej predohrávke 9. kola má náš tím na konte 22 bodov a štvorbodový náskok pred duom Žilina B - Skalica. Najbližšie sa v akcii predstaví už v stredu 27. septembra, keď v rámci 4. kola Slovnaft Cup-u cestuje na pôdu treťoligových Borčíc. V lige bude hrať až v nedeľu 1. októbra na horúcej pôde Serede.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Rusnák spokojný, prepína na Borčice

Spokojnosť s natiahnutím domácej víťaznej série neskrýval tréner Albert Rusnák: "Potešil ma hlavne druhý polčas. Ten prvý nebol z našej strany optimálny, no bolo to ovplyvnené aj silným vetrom. Nevedeli sme sa preniesť cez polovicu, lopta zostávala stáť vo vzduchu. Takticky sme sa pripravili veľmi dobre. Chalani boli pripravení na to, že Žilinčania dobre držia loptu. Vysvetlil som im, že Žilina má takmer v každom zápase vyššie držanie lopty ako súper. Nás nemôže rozhodiť, že sa budeme presúvať, že nebudeme mať také vysoké držanie lopty. Po taktickej stránke sme to zvládli. Mali sme svoj zámer, chceli sme zachytávať lopty v stredovej zóne, vychádzať do brejkových situácií. No neplánovali sme hrať iba na brejky. Po zmene strán sme už taktiež držali loptu, mali sme štandardné situácie na polovici súpera. Prevláda spokojnosť, dôležitý zápas, tri body. Sme radi."

Loky opäť potvrdila zlepšujúcu sa prácu v defenzíve. Miloš Bréda si udržal čisté konto, stále tak platí, že sme inkasovali len 5 gólov, čo je jednoznačne najmenej v celom ligovom pelotóne. "Sme radi, že sme vzadu hrali na nulu. Je to paradox, pretože sme v tejto sezóne neodohrali asi ani tri zápasy po sebe s tou istou formáciou. Rotujeme hráčov, vďaka čomu cítia, že je tu konkurencia a nemôžu si myslieť, že sú nenahraditeľní. Zatiaľ nám to vychádza. Možno máme trochu šťastia, no chalani sa čoraz viac spoznávajú a zohrávajú. Venujeme sa hernému systému. Trochu ma mrzí, že stále hráme bez typického hrotového útočníka, no chvalabohu, nedoplácame na to. Chalani, ktorí nastupujú na hrote, sa svojich úloh zhostili na výbornú. Verím, že sa už čoskoro vráti Joel Tata a zapadne na to miesto," zaželal si Rusnák, ktorý už pár minút po zápase so Žilinou v mysli prepol na blížiaci sa pohárový duel v Borčiciach: "V sobotu máme voľno, v nedeľu tréning. Pozriem si video, naštudujem si súpera. Bude to ťažký zápas, no našim cieľom je postup."

FC Lokomotíva Košice - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 29. Karaš (11 m), 50. Človečko

ŽK: Vancák – Lacko

Rozhodoval: Šuniar

Divákov: 350

FCL: Bréda - M. Tóth, Cicman, Pavúk, Cmarko - Ilinjo, Vancák - Zajac (K) (84. Harvila), Človečko (79. Serečin), Kolek (64. Horváth) - Karaš.

Žilina B: Holec (K) - Lacko, Dybala (77. Chríbik), Michlík, Bichakhchyan, Herrera, Jankauskas (83. Suľa), Šušolík, Martinček (76. Ďuriš), Petrák, Majštinik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lokomotíva triumfom nad Žilinou "B" potvrdila prvé miesto v tabuľke!