Sukeľ nie je zranený, doprial si oddych. Trénerovi Ramsaymu sa bude hlásiť už čoskoro

Slovenský hokejista Matúš Sukeľ.
Slovenský hokejista Matúš Sukeľ. (Autor: TASR)
SITA|19. apr 2024 o 12:35

Kapitán českého Litvínova vypadol v semifinále českej extraligy.

BRATISLAVA. Útočník Matúš Sukeľ absolvoval pod kanadským trénerom Craigom Ramsaym troje majstrovstiev sveta v hokeji, ale v aktuálnom kádri slovenskej reprezentácie v príprave na MS 2024 zatiaľ nefiguruje.

Neznamená to však, že 28-ročný center sa v nej napokon neobjaví. Opak je pravda.

"Dohodli sme sa, že prídem na zraz budúci týždeň. Potreboval som ešte pár dní na oddych,“ povedal obľúbený útočník Craiga Ramsayho pre denník Šport.

"Podobne ako ostatní si budem musieť miesto vybojovať. Dúfam, že sa dostanem na šampionát, určite bude v Ostrave výborná atmosféra," dodal známejší z bratov Sukeľovcov, ktorý bol v tejto sezóne kapitán českého Litvínova.

S provinčným klubom to dotiahli až do semifinále play-off, keď vo štvrťfinále prešli cez mierne favorizovanú Kometu Brno.

V semifinále potom nestačili na najväčšieho favorita na titul Pardubice.

"Všetci sme spokojní, ako to dopadlo. Aj keď nás mrzí, že sme nepridali pár výhier. Všetky štyri zápasy v semifinále sme prehrali o gól, pritom sme miestami boli aj lepší.

Keby však pred sezónou niekto povedal, že budeme štvrtí, sme spokojní.“ vysvetlil hráč, ktorý v 13 zápasoch play-off nazbieral 5 bodov (1+4).

Matúš Sukeľ svojimi výkonmi upútal fanúšikov hokeja na najmä na "domácich" majstrovstvách sveta v roku 2019, keď v Košiciach bol s piatimi gólmi najlepší strelec Slovákov.

"Je pravda, že mi to tam vtedy napadalo. Bol to úžasný zážitok, viem si predstaviť, že to bude vo Vítkoviciach podobné.

Rysuje sa nám znova silný tím. Verím, že budú všetci zdraví a každý bude chcieť prísť. Máme šancu na úspech," dodal M. Sukeľ pre Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Sukeľ nie je zranený, doprial si oddych. Trénerovi Ramsaymu sa bude hlásiť už čoskoro