Na Kysuciach vyrástlo nové ihrisko za pol milióna eur

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|20. nov 2017 o 19:30

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO (SFZ/šat) - Podmienky pre futbal sa na Slovensku pomaly, ale isto zlepšujú. Dôkazom je ďalšie ihrisko, ktoré vybudovali v Kysuckom Novom Meste. Dnes ho aj za prítomnosti prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika slávnostne otvorili.

Jednou z priorít Jána Kováčika po nástupe do funkcie prezidenta Slovenského futbalového zväzu bola práve infraštruktúra. Okrem výstavby a rekonštrukcie štadiónov zväz podporuje aj výstavbu samotných trávnatých plôch v menších mestách. To v Kysuckom Novom Meste vzniklo prostredníctvom projektu UEFA HatTrick IV. "Celkové náklady na výstavbu sú 564-tisíc eur. Zo zväzu išlo 150-tisíc eur. Mesto so svojimi partnermi investovalo sumu 414-tisíc eur," upresnil primátor Kysuckého Nového Mesta Ján Hartel.

"Doteraz sme tu mali škváru, ale teraz máme konečne kde trénovať aj počas zimy. Toto nové ihrisko je super," úprimne sa tešili chlapci z Kysuckého Nového Mesta, ktorí nové ihrisko pokrstili zápasom medzi mladšími a staršími žiakmi.

"Momentálne máme 240 hráčov a čoskoro budeme oslavovať storočnicu. Zažili sme u nás obdobia rozkvetu i úpadku futbalu. Po výstavbe tohto ihriska sa výrazne zlepšia podmienky pre našich mladých futbalistov. Okrem nich budú mať možnosť užiť si nové ihrisko aj ostatní športovci i verejnosť. Osobitne by som chcel poďakovať pánovi Jánovi Studenému, ktorý vybavoval stretnutia s pánom prezidentom SFZ Jánom Kováčikom a šéfom Stredoslovenského futbalového zväzu Jozefom Paršom. Našli sme u nich veľké pochopenie a ústretovosť pri vybavovaní žiadostí o dotáciu. Chcem sa im za to poďakovať," doplnil primátor.

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Na slávnostnom otvorení ihriska s umelou trávou sa zúčastnil aj spomínaný prezident SFZ Ján Kováčik. Toho predovšetkým teší, že futbalová infraštruktúra sa na Slovensku nielen na papieri, ale aj reálne z roka na rok zlepšuje. "Som veľmi rád, že zo spomínaného programu UEFA HatTrick otvárame už ôsme ihrisko zo sedemnástich, ktoré sú v tomto našom projekte. Na druhej strane mi je ľúto, že až teraz sa na Kysuciach vybudovalo ihrisko s umelou trávou. Vzhľadom na poveternostné podmienky, ktoré tu panujú, tu takéto niečo malo byť už pred desiatimi rokmi. Ale ako sa hovorí, lepšie teraz, ako nikdy. Na podobných trávnikoch sa hrajú aj súťažné zápasy. Záručná doba je osem rokov. Všetkým futbalistom v Kysuckom Novom Meste chcem zaželať, aby im toto ihrisko slúžilo a aby na ňom vychovali nové talenty pre ich klub. Pevne verím, že aj pre Fortuna ligu či reprezentáciu," zaželal Ján Kováčik, ktorý počas otvorenia nového ihriska v Kysuckom Novom Meste vyzdvihol ešte jednu vec. "Nie je samozrejmosť, že tu stojíme, pretože len tam, kde samospráva podporuje futbal, tam sa futbalu darí. Z vlastnej skúsenosti vám môžem povedať, že keď to tak nie je, tak futbal zomiera," doplnil prezident SFZ.

Šéf SsFZ Jozef Paršo je rodákom z neďalekého Kysuckého Lieskovca. A zákulisie tunajšieho futbalu veľmi dobre pozná. "Postavilo sa tu krásne dielo a ja verím, že v Kysuckom Novom Meste sa futbal čoskoro opäť vráti na miesta, kam patrí. Vedenie zväzu urobilo, čo sa týka infraštruktúry, radikálny krok, aby sa podmienky pre futbal na Slovensku zlepšili. Toto ihrisko je toho dôkazom," dodal Paršo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na Kysuciach vyrástlo nové ihrisko za pol milióna eur