Nemôžeme lietať v oblakoch, varuje Dický

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|10. sep 2017 o 08:35

Autor: Tomáš Zagiba

Z týždňa na týždeň podáva lepší a lepší výkon. Ľavý bek Róbert Dický si po príchode do Lokomotívy Košice dlhšie hľadal miesto v základnej zostave, dnes je ale jej neodmysliteľnou súčasťou. V piatok svojim výkonom v zadných radoch dopomohol k čistému kontu v súboji so Skalicou, navyše, gólovou hlavičkou podčiarkol náš triumf.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Hoci Skaličania zvládli prvý polčas po hernej stránke lepšie ako Lokomotíva, bolo im to málo platné. Dobre fungujúca defenzíva ich do šancí púšťala len minimálne, navyše, medzi troma žrďami stál spoľahlivý Miloš Bréda. "Cez týždeň sme sa dobre pripravili, pozreli sme si videá, vedeli sme, čo bude Skalica hrať. Takticky sme zápas zvládli výborne, tréner vybral dobrú zostavu, vyšli mu aj striedania. Vedeli sme, že súper bude hrať kombinačne, že má kvalitné mužstvo. Veď je to jeden z ašpirantov na postup do Fortuna ligy. Trošku sme sa stiahli, tréner dal na hrot Borisa Gálla, aby sme využívali rýchle brejky. Vyšlo to. Sme radi za ďalšie tri body do tabuľky a ideme ďalej," odhalil tajomstvo piatkového úspechu Róbert Dický.

Aj keď sa aktuálne sezóna pre náš tím vyvíja výborne, tréneri musia často riešiť problémy so zložením ofenzívy. Momentálne im vypadol Joel Tata, po zranení sa do akcie vrátil Filip Serečin. Napriek tomu, o góly v sieti súperov nie je núdza. A to aj vďaka zásahom obrancov, ako to proti Záhorákom predviedli Dický s Horváthom. "Je úplne jedno, kto dá gól. Tentoraz sa ho podarilo streliť mne a Lukášovi. Hlavné je, že máme tri body," vysvetľuje naša "trojka" a na margo svojho presného zásahu z 55. minúty dodáva: "Mali sme nacvičenú jednu štandardku, no na poslednú chvíľu sme sa rozhodli, že skúsime niečo iné. Lukáš Horváth loptu šikovne predĺžil a ja som ju hlavou doklepol do siete."

Víťazná séria Lokomotívy trvá už päť ligových duelov, okrem toho sme zvládli aj pohárový zápas v Šarišských Michaľanoch. Natiahnuť ju budeme chcieť už v utorok, v ďalšom pohárovom stretnutí v Krompachoch. V piatok následne vycestujeme na ligový zápas do Šamorína.

"Ideme si svoje, máme päť víťazstiev v rade, ale nemôžeme lietať v oblakoch. Tréner nás určite uzemní. Pred nami je ďalší pohárový zápas, ktorý chceme zvládnuť. Tréner nám dostatočne dobre vysvetlí, o čo hráme. Pristúpime k tomu zodpovedne. Vieme, že v ďalšom kole by sme si zmerali sily s Ružomberkom, no dôležité je najprv postúpiť cez Krompachy," varuje Dický.

foto: FCL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nemôžeme lietať v oblakoch, varuje Dický