NKS U17 utužoval partiu na minisústredení vo Vrábľoch

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)
Peter Cuninka|1. júl 2017 o 10:10

NITRA (ObFZ Nitra/MARTIN KILIAN ml.)

„Drahošovci“ idú do boja sebavedomo, ale s pokorou.

Maďarsko už cítiť vo vzduchu, pred odchodom sa dolaďujú len posledné detaily. Tour de Kaposvár má prvú etapu v nedeľu, zraz je o 13.00 h pred hokejovým a futbalovým štadiónom v Nitre, bodka za oddreným rokom bude mocná, na šesťdňovom turnaji bude ObFZ Nitra reprezentovať 85 (!!!) talentov z kraja a oblasti, ktorí majú nielen v nohách, ale aj v hlave.

NKS U17 má najlepšiu prípravu spomedzi všetkých piatich výberov. Za sedem týždňov ťažko z chlapcov, ktorí predtým nehrali spolu ani FIFU, vykresať kompaktné mužstvo, ale keď všetci chcú, ide to ako po masle. Tréner Peter Drahoš vtlačil najlepším mladším dorastencom zo štvrtej, piatej a šiestej ligy do mozgov túžbu po zlate. „Mali sme dvadsať tréningov a štyri prípravné zápasy, chalani sa každým jedným zdokonaľovali, najmä po hernej stránke. Aj za krátky čas sa toho na nich veľa nalepilo, ďakujem im za obetavosť,“ začal kouč Drahoš.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

Sedemnástka vyzerá oveľa lepšie ako pred rokom vo Vroclave – hlavne chtivejšie, motivovanejšie, odvážnejšie. Do Maďarska tasí zaujímavé hráčske typy, objavmi sú učenliví Adam Báleš z Lehoty a Ivančan Tomáš Kukan, klasikou sústredený lužiansky dispečer Matúš Bíro a čarovný chlapec z Nevidzian Radoslav Tatarkovič, Petrovi Halúzkovi polrok na FC Nitra pomohol a neposlušný Veľkozálužan Ondrej Mego cíti bránu. „Úspech chceme postaviť na zodpovednej stopérskej dvojici Filip Záhončík – Patrik Marťák, v strede zálohy budú oporami obojnohý René Lindovský a rozum mužstva Rado Tatarkovič. Chceme dávať veľa gólov a všetkým ukázať, ako sa v nitrianskej oblasti robí futbal,“ bubnuje na zajace.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

„Daj si desať!“ Drahoš svoje deti ničí. Na tréningu prísny ako Mao Ce-tung, po tréningu vľúdny kamarát. Zo sedemnástkarov chce vytlačiť čo najviac. Veľmi chce a veľmi chce, aby aj oni veľmi chceli. Pre úspech robí všetko, nedávno ich zobral na dvojdňové minisústredenie do Vrábeľ – na stredajší poobedný tréning nadviazali jeho zverenci wellnessom a dvadsiatimi pizzami, v štvrtkové ráno pokračovali raňajkami, obedom a tréningami o desiatej a o piatej. „Minisústredenie splnilo účel, natrénovali sme, čo sme chceli, chalani sa bližšie spoznali a to bol zámer. Spartaku Vráble ďakujem za ústretovosť,“ pochvaľuje si Drahoš. Pri mančafte mu vhodne pomáha trénerská kométa oblasti Jan Schroner zo Žitavian.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: obfz nitra)

Maďarskí organizátori dali NKS U17 do 5-člennej skupiny, štvrťfinále si zahrajú prví štyria. Kľúčový bude už prvý zápas – na hlavnom štadióne pred päťtisíc ľuďmi vyzveme domáceho druholigistu, Akadémiu Ferenca Beneho. „Otvárací zápas chceme vyhrať, obzvlášť sa tešíme na kulisu, s akou nikto z nás nemá skúsenosti, chalani pred päťtisíc ľuďmi ešte nehrali a nezažil som to ani ja, bude to veľký zážitok,“ dodal Peter Drahoš.

Silné mužstvo a silný tréner. Silný výsledok?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»NKS U17 utužoval partiu na minisústredení vo Vrábľoch