ObFZ Nitra: Nebo je limit? PP Invest Cup jednohubkou Nevidzian

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)
Peter Cuninka|24. jan 2018 o 10:20

NITRA (ObFZ Nitra/MARTIN KILIAN ml.)

Na dvadsiatych narodkách PP Invest Cupu veľká párty dorastencov Nevidzian. Fantázia v krikľavom, nadčasový futbal. Mestskej hale dochádzali slová.

S PP Investom Cupom začínali MY Nitrianske noviny a ObFZ Nitra v roku 1999, v tých časoch sa vlastne volal ešte podľa janíkovskej firmy Kameň Kov Štefek. Prvé zlato ukoristili dorastenci Chrenovej. Nevidzianske hviezdy boli vtedy v bruchu… Renomé turnaja šlo raketovo hore, časom museli organizátori vybaviť halu na dva dni. Keď v roku 2016 zavítalo 32 dorastov, bol to rekord. Status celoslovenského "naj" je namieste. "Turnaj podporuje Pavol Šlosár, je výborné, čo všetko robí pre mládež. Každý rok sa sem darí dostať cez tridsať mužstiev a veľa divákov, to je obrovský úspech, je tu dobrá atmosféra. Teším sa, že to takto funguje, v PP Invest Cupe budeme určite pokračovať," spokojne sľubuje primátor Nitry Jozef Dvonč, významný partner dvojdňovej akcie. "Je to pekné, keď športujú mladí ľudia a my dospelí sa tu stretávame v príjemnom prostredí. Pre chlapcov je tento turnaj nádherný zážitok," postrehol tréner FC Nitra Ivan Galád.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

Leitmotívom dvadsiateho ročníka boli rany Maroša Uhera z Vinodola, presnosť Zbežana Petra Mikulu, prvá štvorka Žitavian, janíkovské ódy na efektivitu, lužianske tigre Matúš Bíro a Andrej Vranka a dva dream-teamy dvoch výberových trénerov…

Alekšinskú jazdu zaškvrnil Trnkov kolaps

Už kvalifikácia mala zápletku a hlavný turnaj rovno hitchcockovský nádych, len s tým, že finálový vrah Alekšiniec bol nad slnko jasný. Dynamax pritom dlho mastil naplno, v skupine ho nakopla výhra s Lužiankami, a tak postupne uškvaril Lapáš, mladší dorast ČFK Nitra, nečakane hladko i Žitavany, v semifinále potvrdil, že je nočnou morou Janíkoviec. "Ťahali nás Filip Záhončík, Jakub Babulic, Kristián Košťál a pokiaľ to mal v hlave v poriadku, tak aj Andrej Trnka. Chlapci počúvali moje pokyny, hrali brilantne, bola to spanilá jazda. No veľa síl nám odčerpali ťažké duely so Žitavanmi a Janíkovcami," rozoberá tréner Jozef Brath.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

Vo finálovom El Clásicu sa Alekšinciam postavili Nevidzany a… "Zaskočili nás. Obrovskou vôľou, túžbou po odplate z turnaja vo Vrábľoch. Nás oslabil náš brankár Trnka, za stavu 0:3 zbabelo ušiel z boja, my sme potom odišli kondične aj psychicky. Nevidzany nás zvalcovali, ukázali nám, že nemôžeme byť deväťdesiatpercentní, ale stopercentní," riekol chválospevmi Brath. Skúsený stratég je vo futbale doma, len zlato z PP Invest Cupu mu stále uniká… "Nevidzany si to zaslúžili, boli niekde úplne inde, klobúk dole. Ale celý turnaj bol vynikajúci, k perfektnej úrovni prispeli aj Janíkovce, Lužianky, Žitavany či Zbehy. Aj ľudí prišlo viac ako obvykle, takýto dobrý PP Invest Cup si nepamätám," doplnil.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

Nevidzany 2.0

Nevidzany obhájili titul a dych berie hlavne spôsob, akým ho obhájili. Veď už skupina bola stavaná na pošmyknutie – halová povesť Čeľadíc, ambiciózne Výčapy-Opatovce a rozpumpovaný Močenok prisahali ťažkú fušku. "Myslím si, že sme mali najťažšiu skupinu zo všetkých," začal tréner Peter Drahoš.

Na výbeh z boxov potrebovali len desať minút, kedy ešte Močenku horela iskra nádeje (4:0). Prísne duo Radoslav Tatarkovič – René Lindovský zhaslo aj Výčapanov (7:0) a spacifikovalo Čeľadice (6:2). Od vyraďovačky sa to už podobalo na tenis Nadal – Kližan, Cabaju-Čáporu dali 6:1, Lužiankam 6:1 a Alekšinciam kanára 6:0… "Každého súpera sme zdolali rozdielom jednej či dvoch tried, aj finále svedčilo o tom, aká kvalita je v nás a ako chalani k futbalu pristupovali počas celej halovej prípravy," rozplýval sa vzorový kouč.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

Najlepší obrázok nakreslilo prvých päť minút finále – nevidzianske tiki-taka s Piquém Koprdom, Iniestom Tatarkovičom a Messim Lindovským nepožičalo súperovi loptu, zasvietilo 3:0 a Alekšinčanom začali nervy praskať. "Od Alekšiniec som čakal trochu viac, ale hlavne my sme hrali najlepšie, ako vieme," komentuje.

Rotácia miest, kolotoče, jasný podpis vrábeľskej miniligy. Nevidzany nezabolela ani neprítomnosť strelcov Patrika Guláša a Erika Müllera. Prečo? Lebo srandovná partia nestojí na jednom mieste. Vpred ide míľovými krokmi. Či na ihrisku, či v hale. Progres najlepšie vidno na brankárovi Matúšovi Pleškovi – pred rokom by sotva tvoril akcie, sotva by dával góly od polky… "Vlani nám každý vravel, že na Lehotu nemáme a predsa sme ju vo finále porazili, teraz sme museli obhajovať a o to to bolo ťažšie. Ale tlak sme zvládli, potešili sa s divákmi, vyskandovali nás, bolo to krásne, budeme si to pamätať," rinuli sa slová Renému Lindovskému – vlasatý kanón napálil trinásť gólov v šiestich zápasoch, soška pre naj strelca je jeho tretia nad posteľou. "Už pozeráme pred seba, teraz chceme vyhrať štvrtú ligu," vesluje chlapčisko zo Slepčian.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Miroslav Slávik)

Po finále zachvátili Nevidzany oslavy, krikľavo žltá banda ďakovala tridsiatim fanúšikom, verní prišli aj napriek hodom v dedine. "Veľmi sme cítili podporu našich blízkych, zato do toho chalani dali všetko, svoje maximum. Majú našu vďaku. Rovnako tak organizátori či rozhodcovia, PP Invest Cup mal super úroveň. Ďakujem," dokončil Peter Drahoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ObFZ Nitra: Nebo je limit? PP Invest Cup jednohubkou Nevidzian