ObFZ Trnava: Nevydarená jeseň Drahoviec

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)
Peter Cuninka|13. feb 2018 o 13:20

Martina Radošovská/ObFZ Trnava

Drahovciam sa nedarilo už počas minulej sezóny, v ktorej sa umiestnili na predposlednom mieste V. ligy Západ a toto nevydarené pôsobenie si so sebou preniesli aj do najvyššej oblastnej súťaže, kde sa po jesennej časti umiestnili na 15. mieste. V Drahovciach pracujú najmä s domácimi hráčmi, pričom "cezpoľných" je v kádri len malá hŕstka. Jedným z nich je aj Martin Nádaský, ktorý je z Malženíc. Napriek tomu však v klube pôsobí už šiestu sezónu a ťažko ho označiť za "cudzieho".

"V. liga bola pre nás neatraktívna, nedosahovali sa práve najlepšie výsledky a po dohode vedenia s kabínou padlo rozhodnutie odísť zo súťaže," popisuje dôvody zostupu do nižšej súťaže Nádaský. Už počas minulej sezóny sa mužstvo pasovalo s početnými zraneniami a okliešteným kádrom. Do kariet im nehralo ani zranenie brankárskej jednotky, ktorú nahradil Martin Putera. "V jednom zápase do brány musel dokonca nastúpiť aj prezident klubu Jozef Chudý, ale zhodou okolností pre nás tento zápas dopadol dobre," dodáva s úsmevom Nádaský.

Rovnaký scenár sa v Drahovciach zopakoval aj počas jesennej časti, kde sa na výsledkoch opäť podpísala absencia viacerých hráčov zo základnej zostavy. Tých museli v niektorých stretnutiach nahradiť "starí páni".

S výsledkami pochopiteľne súvisí aj nespokojnosť, ako vo vedení klubu, tak aj v kabíne: "O spokojnosti sa rozhodne nedá hovoriť, či už s výsledkami, prístupom, ale aj počtom hráčov. Dúfam, že sa to na jar zlepší a podarí sa nám posunúť v tabuľke o pár priečok vyššie," hodnotí Nádaský, pričom dodáva, že záchrana bude prioritou.

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)

Nepriaznivé výsledky sa podpísali aj na samotných hráčoch: "Nebolo jednoduché nastupovať na zápasy, keď sme sa v podstate ledva schádzali. Atmosféra v kabíne nebola najlepšia a po každom zápase sme dúfali, že sa to zlepší. Našťastie sa nám na konci jesene podarilo pozbierať nejaké body, napriek tomu, jar bude ešte ťažká."

Od Drahoviec, ako od mužstva z vyššej súťaže, sa očakávalo viac, rovnako ako aj od ostatných zostupujúcich celkov. Tieto očakávania sa podarilo naplniť len Zvončínu, zvyšné mužstvá sa prepadli do spodnej časti tabuľky: "VI. liga je silná, mužstvá sú tu dosť vyrovnané a pred sezónou sme mali cieľ pohybovať sa v strede tabuľky, ale situácia, ktorá nastala, naše ambície ovplyvnila. No aj iné mužstvá, ktoré s nami zostúpili, majú problémy v VI. lige. To len potvrdzuje jej vysokú kvalitu," hodnotí Nádaský.

(Zdroj: trnavaobfz.sk, Autor: Martina Radošovská)

Z jeho pohľadu bol pre Drahovce najnevydarenejší zápas s Hornou Krupou, kde sa len sporadicky dostávali k lopte. "Krupá prišla a hrala si svoje, dostali sme rýchle góly a viac-menej si počas celého zápasu súperi držali loptu na kopačkách." Naopak, za najvydarenejší považuje zápas s Majcichovom, ktorý sa však najskôr nevyvíjal dobre. "Bol to dosť ťažký zápas, v ktorom bol vylúčený náš hráč Martin Vančo a navyše sme aj prehrávali. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať na 2:2 a aj si remízu udržať." Zároveň išlo o zaujímavý zápas pre trénera Františka Šurana, ktorý v Majcichove ešte počas minulej sezóny pôsobil.

Z kádra Drahoviec zatiaľ neodišiel nikto, naopak mužstvo posilní Michal Németh, ktorý sa rozhodol vrátiť z Bolerázu. Okrem neho sa Drahovciam podarilo získať aj Mariána Veľkého a Michala Jurana, ktorí pôsobili v kluboch MTK Leopoldov a TJ Družstevník Hajná Nová Ves. Rozrastanie kádra sa však v Drahovciach ešte nekončí a na muške majú aj iných hráčov. Napriek tomu budú Drahovciam na jar zrejme chýbať zranení hráči Mário Šúst a Tomáš Onder.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ObFZ Trnava: Nevydarená jeseň Drahoviec