Pán tréner, blahoželám za gól!

(Zdroj: vsfz.futbalnet.sk, Autor: VsFZ)
Marek Svátek|21. aug 2017 o 00:00

AUTOR: VsFZ, šéfredaktor, Vladimír Voroňák šťastne natočil plece a rozhodol o troch bodoch.

I keď mali Humenčania (4. liga, skupina Sever) v domácom stretnutí so Záhradným výraznú územnú prevahu, tri body získali po najtesnejšom výsledku. Rozhodnutie padlo „o päť minút dvanásť“, viac než šťastným spôsobom. Po centri z pravej strany tečoval loptu nohou hosťujúci futbalista, tá však prudkým letom našla v šestnástke Vladimíra Voroňáka, ktorý stačil z 10 metrov reagovať. Všetci na trávniku sledovali, ako lopta doskákala do siete, vtedy vypukla humenská radosť...

Po záverečnom hvizde schádzali humenskí futbalisti z hracej plochy spoločne, pred tribúnou reagovali na potlesk hľadiska tiež rovnako, a keď sme si privolali k sebe hrdinu stretnutia, rozbehol sa k nemu malý blondiačik (v stretnutí bol zberačom lôpt) a ešte pred začiatkom interview povedal: „Pán tréner, blahoželám za gól!“ Na milú situáciu reagoval mládežnícky tréner FK Humenné pohladením svojho zverenca po vlasoch... „Ďakujem veľmi pekne“. Gratulantom bol Šimon Horvat, futbalista humenskej prípravky, vekovej kategórie U-8.

Už sa vám pritrafila niekedy v zápase šťastnejšia chvíľa?
„Ani neviem, ale narýchlo poviem, že asi nie. Lopta ku mne nečakane priletela, stačil som sa pohotovo natočiť plecom, čo asi obrancov zmiatlo a bolo z toho gól,“ opísal rozhodujúcu chvíľu stretnutia Vladimír Voroňák.

Ofenzívne mali v stretnutí navrch Humenčania. Možno však prekvapivý bol ťah iba s jedným „hrotovým“ útočníkom (Radovanovič), z druhej línie ho malo podporovať trio Sališ, Voroňák, Komjatý...
„Áno, klasický útočník je jediný, ale krajní záložníci majú podporovať našu ofenzívu, takže útočíme na bránu súpera prakticky troma futbalistami. Ofenzívne povinnosti majú aj obrancovia na oboch stranách, ich úlohou sú centre, ktorými nás zásobujú v súperovej šestnástke. Takže snažíme sa viacerí. Súper však bol pripravený zodpovedne, šiel si po bod a takmer ho dosiahol,“ poznamenal 28-ročný futbalista.

Po sobote sa dostalo FK Humenné do čela tabuľky, teda po piatom zápase minimálne na jeden deň v pozícii lídra...
„V úvode sezóny nám bolo povedané, že máme konkrétny cieľ, postúpiť. Mierime k nemu pomalými krokmi, zatiaľ sa nám to darí, no súťaž sa iba rozbieha. Čaká nás veľa ťažkých zápasov, najbližšie už o týždeň v Kračúnovciach,“ dodal Vladimír Voroňák.

Resumé 5. kola
FK Humenné – Záhradné 1:0 (0:0)
Gól: 81. V. Voroňák

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pán tréner, blahoželám za gól!