Po ôsmykrát sa na Spiši uskutoční Memoriál Alexandra Nagya vo futbale bývalých hráčov

(Zdroj: SNV, Autor: SNV)
Peter Cuninka|9. júl 2018 o 09:40

Autor: Patrik Brezovaj/SNV

V sobotu 14. júla od rána bude spišskonovoveský futbalový štadión hostiť účastníkov už 8. ročníka Memoriálu Alexandra Nagya vo futbale bývalých hráčov. Účastníkmi tohtoročného podujatia budú výbery bývalých futbalistov minuloročného víťaza z poľského Noweho Saczu, Lokomotívy Košice, Popradu a domácich bývalých hráčov Spišskej Novej Vsi.

Už každoročne počas konania Spišských výstavných trhov je toto podujatie spomienkou na skvelého športovca, trénera a najmä človeka Alexandra Nagya. Ten svoje najlepšie futbalové roky prežil najmä v dresoch Trenčína a košickej Lokomotívy, pričom sa mu podarilo dvakrát nastúpiť aj za vtedajšiu reprezentáciu ČSSR v kvalifikačnom stretnutí ME 1972 proti Fínsku na pražskej Letnej (1:1) a v priateľskom stretnutí proti Poľsku 2:2. V najvyššej súťaži odohral celkovo 112 stretnutí a strelil 27 gólov.

Kvalitnú prácu odviedol aj ako tréner Rimavskej Soboty, Zvolena, vtedajších VSŽ Košice , Jelšavy či Spišskej Novej Vsi, kde sa venoval aj výchove mládeže.

Podujatie pravidelne slúži na stretnutie sa bývalých priateľov zo zelených trávnikov. Usporiadateľov teší, že Memoriál tohto roku svojou návštevou poctí aj bývalý skvelý slovenský reprezentant a trojnásobný najlepší slovenský futbalista (1995, 1996, 1997) pán Dušan Tittel.

Veríme najmä, že počasie bude organizátorom priať a na spišskonovoveskom zelenom trávniku si na svoje najlepšie futbalové roky opäť spomenie plejáda skvelých hráčov z minulého obdobia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po ôsmykrát sa na Spiši uskutoční Memoriál Alexandra Nagya vo futbale bývalých hráčov