Pocta trénerovi - Ján Kozák

Ján Letko|19. mar 2018 o 00:00

Na východnom Slovensku žije človek, ktorý v sebe spája skvostnú futbalovú minulosť aj prítomnosť. Pri pohľade na to, aký hráčsky materiál mal za život v rukách a čo všetko s ním dokázal, je s prehľadom najlepší z piatich miliónov trénerov na Slovensku. Hoci, ako sám vraví: „Téma trénovať reprezentáciu je pre mňa už uzavretá. Kedysi som takú ambíciu mal, no nevyšlo to. Dnes mám v hlave už len robotu, ktorej sa venujem v košickom MFK.

"Na východnom Slovensku žije človek, ktorý v sebe spája skvostnú futbalovú minulosť aj prítomnosť. Pri pohľade na to, aký hráčsky materiál mal za život v rukách a čo všetko s ním dokázal, je s prehľadom najlepší z piatich miliónov trénerov na Slovensku.

Hoci, ako sám vraví: „Téma trénovať reprezentáciu je pre mňa už uzavretá. Kedysi som takú ambíciu mal, no nevyšlo to. Dnes mám v hlave už len robotu, ktorej sa venujem v košickom MFK.“

Najúspešnejší tréner samostatného Slovenska porazil okrem iných majstrov sveta zo Španielska aj Nemecka a priviedol národný tím na prvé majstrovstvá Európy v roku 2016. Aj vo Francúzsku sa jeho tímu podarilo postúpiť zo skupiny.

Hoci sa druhý postup po sebe zopakovať nepodarilo, ani Rusko 2018 nebolo pre Kozáka nereálnou métou. Veríme, že posledné slovo čo sa úspechov pri národnom tíme ešte nepovedal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pocta trénerovi - Ján Kozák